Een en al natuur: nieuwe Aquawood Terra venstercoatings van ADLER

Duurzame venstercoatings waren nog nooit zo eenvoudig: met een formule op basis van natuurlijke grondstoffen, een ultramatte optiek en hoge functionaliteit zet Aquawood Terra van ADLER nieuwe maatstaven.
12 mrt. 2024

Tegenwoordig kan geen enkele vensterfabrikant nog om het thema duurzaamheid heen. Steeds meer projecten worden aanbesteed op basis van duurzaamheidscriteria vastgelegd door organisaties als DGNB, ÖGNI of baubook, en ook particuliere opdrachtgevers eisen dat er bij het bouwen ecologische materialen worden gebruikt. Thomas Braschel, CEO van de Oostenrijkse vensterfabrikant Gaulhofer, benadrukt: "Vensters van hout of een combinatie van hout en aluminium zijn geschikt voor duurzaam bouwen als onderdeel van de circulaire economie. Om dit potentieel te benutten, hebben we overtuigende concepten en hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen nodig voor de productie van vensters." Materialen zoals Aquawood Terra van ADLER: deze nieuwe venstercoatings combineren bewezen ADLER kwaliteit met een volledig duurzame formule –en bieden ook duidelijke voordelen op het gebied van optiek, gevoel en bestendigheid.

Topkwaliteit, ultramatte look

Als het gaat om de kwaliteit van oppervlakken en verwerking voldoet het nieuwe product aan de hoge standaarden die afnemers van ADLER gewend zijn: de Aquawood Intermedio Terra tussenlaag zorgt voor een complete, perfecte afdichting en bescherming tegen vocht, terwijl de Aquawood Finapro Terra aflak garant staat voor een uitzonderlijk hoge mechanische belastbaarheid en weer- en uv-bestendigheid. De Aquawood Primo grondlak garandeert een hoogwaardige 3-laagse opbouw die voldoet aan de normen. Daarnaast is het ook mogelijk om een coatingopbouw te realiseren zonder actieve stoffen. Aan de hoge eisen van klanten werd ook bij de verwerking tegemoetgekomen door de droogtijd te optimaliseren: deze is heel kort. Met zijn ultramatte, extreem natuurlijke optische en haptische eigenschappen zetten de nieuwe coatings ook nieuwe maatstaven: "Aquawood Finapro Terra is de eerste 1-component-venstercoating die een diepe glansgraad en maximale transparantie mogelijk maakt, zelfs op plaatsen waar het weer vrij spel heeft. Houten vensters zien er dan bijna uit alsof ze niet gecoat zijn", legt Dr. Simon Leimgruber uit, hoofd ontwikkeling voor venstercoatings in het ADLER-laboratorium. Tegelijkertijd is de coating ongevoelig voor krassen of glans: "Dankzij een innovatieve combinatie van grondstoffen is het oppervlak bijzonder elastisch en kan het kleine beschadigingen zelf corrigeren", legt Leimgruber uit.

Bewezen duurzaam

Dezelfde combinatie van grondstoffen is ook verantwoordelijk voor de hoge duurzaamheidsstandaard van Aquawood Terra, die wordt bevestigd door het 'Cradle to Cradle'-certificaat. De tussenlaag en aflak zijn gemaakt van meer dan 80% natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen, hebben een extreem laag VOS-gehalte en zijn vrij van biocide-actieve stoffen. Aquawood Terra voldoet daarom aan alle eisen voor bijzonder duurzame bouwprojecten en garandeert tegelijkertijd de perfecte productkwaliteit die de afnemers van ADLER-producten zo belangrijk vinden. "Duurzaamheid is uitermate belangrijk bij Gaulhofer, van de verwerking van regionale grondstoffen tot energiemanagement en afvalbeheer", zegt Thomas Braschel, CEO van Gaulhofer. "Met ADLER hebben we een partner aan onze zijde die op dit gebied absolute geloofwaardigheid en expertise biedt en ons ondersteunt met duurzame coatings van betrouwbare kwaliteit!"

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 720 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com