Efficiënt, duurzaam en natuurlijk: hoogwaardige oliën van ADLER

Door de trend van zuiver natuurlijk hout in de meubel- en interieurbouw hebben geoliede oppervlakken een ongekende populariteit verworven. Olie had gedurende lange tijd een dubieuze reputatie. Het product was weinig resistent en tegelijkertijd complex te verwerken. De toonaangevende lakfabrikant ADLER uit Oostenrijk neemt nu deze vooroordelen weg. ‘Onze hoogwaardige oliën voor de industrie en handelssector zijn extreem snel en efficiënt in gebruik en tegelijkertijd zo resistent als meubellakken’, licht Christian Schütz, salesmanager voor de meubelindustrie bij ADLER, toe.
5 aug. 2021

Het beste van lak en olie

De ontwikkelingsafdeling van ADLER heeft met de innovatieve Legno Dura-Öl een geslaagd hoogstandje afgeleverd. De coating combineert het beste uit de wereld van oliën en lakken: het oppervlak oogt natuurlijk met een mooie accentuering, maar doet qua weerstand op geen enkele manier onder voor moderne meubellak. Dankzij de 1B-weerstand en hoge krasbestendigheid is de olie ook geschikt voor sterk belaste oppervlakken zoals tafels, binnendeuren of keukenelementen. Tegelijkertijd scoort de coating met zijn efficiënte verwerking. Legno Dura-Öl hoeft niet met de hand te worden afgeveegd en droogt snel – twee werkcycli op één dag zijn perfect mogelijk. Daarnaast is de olie universeel inzetbaar. Grote oppervlakken kunnen worden gecoat door middel van spuiten; voor industriële verwerkers is de olie ook verkrijgbaar in de walskwaliteit Legno Dura-Öl WQ.

Perfecte match met parket

Voor parketfabrikanten heeft ADLER de Legno-Parkettöl ontwikkeld, een echt hogesnelheidswonder in het assortiment. Het oppervlak is na ongeveer 10 minuten droog en het gebruik van infraroodstralers kan de droogtijd nog verder verkorten – efficiënte productieprocessen worden zo gegarandeerd. Daarnaast scoort de olie met zijn goede penetrerende vermogen, zijn waterbestendigheid en een elegante, natuurlijke uitstraling.

Natuur troef

Nog resistenter, nog sneller in gebruik en nog natuurlijker? Dat kan alleen de Innolux Vita-Oil van ADLER. De UV-uithardende olie is optimaal afgestemd op de industriële walstoepassing en garandeert een efficiënt en veilig coatingproces. Het oppervlak heeft een fluweelachtig gevoel en heeft een natuurlijke look met mooie accentuering en poriënbevochtiging. Natuur troef in de bestanddelen van deze UV-olie. Innolux Vita-Oil wordt immers voor een groot deel gemaakt op basis van hernieuwbare grondstoffen.

Oliën voor alle doeleinden

Het maakt niet uit welk oppervlak gecoat moet worden: bij ADLER vinden industriële en commerciële verwerkers de juiste olie voor elke toepassing en elk coatingproces. Alle oliën kunnen qua kleur en accentuering op elkaar afgestemd worden, het ADLER-assortiment biedt hiervoor ook hoogwaardige onderhoudsproducten. ‘Meubel- en vloerfabrikanten geven niets toe met onze oliën’, benadrukt Christian Schütz. ‘Wij garanderen efficiënte, snelle werkprocessen, maximale bestendigheid en een buitengewoon, natuurlijk oppervlak.’

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 630 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com