green van ADLER: Het duurzame assortiment coatings voor het hele huis

Duurzaamheid kan zo eenvoudig zijn – als u maar de juiste partner aan uw zijde hebt! ADLER is altijd al een topadres geweest voor milieuvriendelijke coatings voor vensters en meubels, gevels en binnenmuren. De toonaangevende lakfabrikant uit Oostenrijk gaat nu nog een stapje verder: met het hoogwaardige green-assortiment zet ADLER nieuwe maatstaven voor duurzame coatings rondom het hele huis.
1 mrt. 2021

Overal green, overal goed

De ecologische houtolie Lignovit Terra voor milieuvriendelijke houtbescherming, de duurzame venster- en meubellakken Aquawood Natureffekt en Bluefin Terra-Diamond voor natuurlijke houten oppervlakken in het interieur, een gezond woonklimaat met binnenlazuur Lignovit Interior UV 100 of de muurverf Aviva Terra-Naturweiß: ADLER biedt voor elk toepassingsgebied de perfecte coatingoplossing. Alle producten onderscheiden zich door hun uitstekende ecologische balans – met de duurzame coatings kan tot 4 kg CO2 per liter worden bespaard. Maar dat is slechts één van de vele voordelen die verwerkers behalen met het green assortiment van ADLER. Een hoog aandeel natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen; een laag VOS-gehalte; de afwezigheid van zware metalen, aromaten, weekmakers en andere materialen die schadelijk zijn voor het milieu en de menselijke gezondheid; een milieuvriendelijk en allergievriendelijk woonklimaat; plus 100% klimaatneutrale productie met gecertificeerde kwaliteit uit Oostenrijk – de green producten van ADLER staan voor een hoge score op alle duurzaamheidscriteria.

Geen loze beloftes

ADLER staat garant voor betrouwbaarheid en integriteit. Daarom is green van ADLER meer dan zomaar een duurzaamheidslabel. Alle producten van het green assortiment doorlopen een objectief certificeringsproces in het ADLER-laboratorium, dat geen enkele vergelijking met gangbare milieulabels uit de weg hoeft te gaan. Alleen producten die maximale waarden behalen op het gebied van milieu, gezondheid & veiligheid en levensduur worden in het green assortiment opgenomen. Levensduur? Ja, want ook dat is een belangrijk duurzaamheidscriterium, aldus dr. Albert Rössler, hoofd Onderzoek & Ontwikkeling bij ADLER: ‘Hoe beter een gevel, venster of meubelstuk wordt beschermd door een hoogwaardige coating, hoe minder renovatiewerkzaamheden er nodig zijn en hoe later de coating moet worden vervangen.’ Dat bespaart middelen en energie – en ook nog eens de portemonnee van de klant.

Duurzaamheid als succesfactor

De markt voor duurzame producten zit in de lift, de vraag van milieubewuste klanten groeit gestaag – de green producten van ADLER bieden verwerkers een doorslaggevend voordeel. ‘Ons green assortiment garandeert de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid en tegelijkertijd de gebruikelijke, betrouwbare ADLER-kwaliteit’, benadrukt Bernd Pichler, commercieel directeur bij ADLER. Bovendien maken ecologische coatings een gezonde en schone verwerking in het bedrijf mogelijk, besparen ze energie en afval, bieden ze zekerheid tegenover de huidige en toekomstige milieuwetgeving – en het goede gevoel een actieve bijdrage te leveren aan milieubescherming en duurzaamheid.

© by adler-lacke.com