Halogeendrogers voor ADLER-toepassingstechniek

'Een halogeendroger? Zijn jullie daarom zo mooi bruin?'' De medewerkers van ADLER-toepassingstechniek antwoorden negatief en verwijzen naar de fantastische Tiroolse zomer- en vakantieperiode. Halogeenstralers werken niet op dezelfde golflengte als ultraviolette straling, maar in lagere, aangrenzende frequentiebereiken. Of eenvoudiger gezegd: bij halogeendroging verloopt het drogen van binnen naar buiten en heeft het vocht meer kans om uit diepere delen te ontsnappen omdat het verfoppervlak nog open is.
29 aug. 2019

Stralers en reflectoren

Voor het testen, toepassen en evalueren van deze geavanceerde droogmethode heeft de toonaangevende Oostenrijkse lakfabrikant ADLER, in samenwerking met Gropper GmbH, onlangs in de bestaande droogruimte van ADLER-toepassingstechniek op eenvoudige wijze halogeenstralers en de bijbehorende reflectoren ingebouwd; een perfecte aanvulling op het bestaande systeem. De stralers en reflectoren werden aan de wanden van de droger bevestigd om ruimte te besparen. Het drogen van watergedragen lakken vindt nu probleemlos, snel en eenvoudig plaats – of het nu gaat om beladen droogwagens, vensters op traversen of grotere werkstukken. Het vermogen van de zes stralers is traploos instelbaar en kan aan individuele omstandigheden worden aangepast.

Stabiele omstandigheden

Sommige ADLER-klanten maken al gebruik van dergelijke halogeenstralers en hebben positieve ervaringen kunnen opdoen. De belangrijkste punten voor elk lakverwerkingsbedrijf zijn de hoogst mogelijke procesbetrouwbaarheid, stabiele omstandigheden en een snelle droging. Vooral in de overgangsperiode zijn constante omstandigheden een essentiële factor voor een goede en constante oppervlaktekwaliteit. Uit ervaring is gebleken dat bij van binnen naar buiten drogen de houtvezels zich veel minder oprichten en als gevolg daarvan de slijpkracht merkbaar wordt verminderd. De nieuwe halogeendroger van ADLER-toepassingstechniek kan nu natuurlijk ook door klanten worden uitgetest. Het ADLER-team helpt u graag verder: onze ervaren medewerkers zijn de juiste contactpersonen voor het optimaliseren van droogprocessen en het vinden van passende oplossingen!

© by adler-lacke.com