Muren & Vloeren

Oude tegels overschilderen

Van oud naar nieuw: de meeste mensen hebben geen zin in een moeizame en dure badkamerrenovatie, maar willen hun welzijnsoase wel een eigentijdse uitstraling geven. Met de nieuwe professionele allrounder 2K-PU-Multilack van ADLER kunnen oude tegels gemakkelijk worden overschilderd. Deze methode wordt vooral aanbevolen wanneer de oude tegels nog in goede staat zijn.

Stappen

 1. STAP 1: AFPLAKKEN & DEMONTEREN

  Eerst moet alles wat niet vastgespijkerd is, zoals een spiegelkast, worden weggehaald. Andere zaken die moeilijk of onmogelijk te verwijderen zijn, moeten worden afgedekt en afgeplakt. Bedek de vloer ook met een afdekvlies.

 2. STAP 2: TEGELS GRONDIG SCHOONMAKEN

  Voor de tegels overschilderd worden, moeten ze schoon, droog en vrij van stof en vet zijn. Gebruik een afstofborstel en water om de tegels schoon te maken. Bevochtig de badkameroppervlakken met de ontvetter ADLER Entfetter, reinig ze met een schuurvlies, laat het product ongeveer 10 minuten inwerken en was af met water.

 3. STAP 3: TEGELS SCHILDEREN – EERSTE LAAG

  Trek de juiste beschermende kleding aan. Ademhalingsmasker, veiligheidsbril en handschoenen. Vermeng de twee componenten van de 2K-PU-Multilack en wacht 10 minuten voor u begint. Schilder de hoeken en moeilijk bereikbare plaatsen met een kwast. Vervolgens verft u het volledige tegeloppervlak, inclusief de voegen, met een oplosmiddelbestendige microvezel-lakroller.

 4. STAP 4: TUSSENSCHUREN

  Na een droogtijd van ongeveer 6 uur schuurt u de badkamertegels licht op met een schuurspons (korrel 220-240). Zo verdwijnen de oneffenheden.

 5. STAP 5: DE TWEEDE LAAG

  Overschilder de tegels nu een tweede keer met de ADLER-tegellak. Wanneer u klaar bent met het overschilderen van de oppervlakken kunt u het afdekmateriaal best meteen erna verwijderen.

 6. STAP 6: TEGELVERF LATEN UITHARDEN

  Na een nieuwe droogtijd van 8 tot 12 uur kunt u al beginnen uitkijken naar de glimmende witte tegels. Pas na ongeveer drie dagen is de verf voldoende uitgehard en kan de nieuwe welzijnsoase weer zorgeloos worden gebruikt.

  De 2K-PU-Multilack is overigens geschikt voor universeel gebruik op hout, metaal, hard pvc en draagkrachtige oude coatings, zowel buiten als binnen. Voorlopig is deze verkrijgbaar in "Weiß matt" en "Weiß glänzend".

© by adler-lacke.com