Geïnspireerd door de natuur

Moodboards

ADLER Woodboards

De woodboards van ADLER inspireren met hoogwaardige materialen, optiek en gevoel. Samen met de architect Barbara Poberschnigg combineert ADLER op elkaar afgestemde elementen als inspiratie voor ontwerpers en houtverwerkende bedrijven.

De woodboards van ADLER richten zich op een holistische en harmonieuze sfeer. Daarvoor is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met individuele componenten of meubelstukken, maar met de gehele ruimte. Op die manier verenigen de moodboards verfijnde materialen en natuurlijke tinten in perfecte harmonie.

Bij de woodboards voor buiten staan authentieke materiaalcollages met de focus op houten gevels en houten of aluminium-houten kozijnen en voordeuren centraal. Interessante contrasten en harmonieuze combinaties van materialen wisselen elkaar af.

De beitssystemen van ADLER vormen een centraal aspect voor de materiaalboards voor binnen. Hierdoor kan vrijwel onbegrensd het beste uit elke houtsoort worden gehaald. Daarnaast benadrukken de beitsen de natuurlijkheid van de grondstof.

Woodboards voor buiten

Materiaalboards voor buiten tonen de mogelijkheden om vorm te geven aan gecoate houten kozijnen en gevels samen met andere materialen zoals handgrepen of beplating.

INDIAN SUMMER

Het middelpunt van dit gevelontwerp vormen de vuren planken met gladde kanten in de kleurtint Sonorabraun uit de serie Lignovit Platin – een mix van bruin, zwart en grijs met een subtiele metallic glans. Voor een goudkleurige touch op meer beschermde delen zorgt onze kleurtint Nascagold, die zich door de grijze component niet op de voorgrond dringt. Aardse rode tinten zoals Thulitrot voor houten draai- of kiepkozijnen of rode zinken platen ronden het ontwerp af.

WARM GREENS

Ruw gezaagde planken met gladde kanten in de houtlazuurtint Mojavegrün vormen het hoofdbestanddeel van de compositie en kunnen voor dakonderzijden of beschermde delen perfect worden aangevuld met Lignovit Platin in de zonnige tint Nascagold, die het ontwerp tegelijkertijd een verfijnde uitstraling geeft. De kleur Amazonitblau schittert als de zomerse blauwe lucht. Op het kozijn blijft de houtstructuur van het rood-gouden larikshout behouden dankzij het zeer transparante Ligno+-systeem van ADLER.

DOWN TO EARTH

Lignovit Platin, in de tint Tamborabraun, laat het ruw gezaagde vurenhout bruingrijs doorschijnen. Iriserend gerangschikt met het donkerbruin-grijze Sonorabraun , ontstaat een perfect kleurenspel. Een accent van steenrood op de houten gevel met Thulitrot vergt maar een beetje lef, want hier kan niets misgaan. Ook voor de kozijnen kan het vurenhout dankzij Ligno+ kleurloos niet worden genegeerd.

 

Woodboards voor binnen

Op de woodboards voor binnen worden verschillende gebeitste houtsoorten gecombineerd met andere materialen zoals handgrepen, stofferingen of muurkleuren.

NORDIC BLUE

Met dit woodboard haalt u de Scandinavische natuur, inclusief diepe fjorden, hoge bergen en brede stranden, rechtstreeks naar uw woonkamer. De lichte beitskleur Arova Style London en de ruige, donkere kleur Arova Alpin Trend Luis doen hierbij denken aan de bergtoppen die recht uit de zee oprijzen. De zee die, afhankelijk van de lichtinval, schittert in verschillende tinten blauw, zoals de tint Arova Colora NCS-1515-B10G. Als moderne aanvulling maakt u een mooie betonlook op hout met Bluefin Pure-Concrete.

MOUNTAIN LAKE

Door de heldere structuren doet de mix denken aan een imposant berglandschap en een bijpassend meer. Dit woodboard van ADLER combineert vakkundig de houtsoort noten met de donkere beitskleur Arova Style Bern en het grijze 'Prag', en essenhout in de groene tint NCS-2010-G30Y van de houtbeits Arova Colora. Op meubels en andere vormen van interieurinrichting worden met het metallic oppervlak Bluefin Pure Metal accenten aangebracht.

NATURE & SOUL

Dit woodboard van ADLER haalt de natuur in huis en zorgt voor pure ontspanning. De lichte oppervlakken van ahorn, gebeitst met Arova Style Oslo en iepenhout, gebeitst met Arova Flex Tuff onderstrepen de feel-good sfeer en brengen het krachtige grijs van Arova Style Bern bijzonder goed tot uitdrukking. Passend bij de handgrepen en het beslag in brons, kunnen ook houten delen een verfijnde bronzen kleur krijgen met Bluefin Pure-Metal.

Ontdek alle woodboards van ADLER in een overzichtelijk pdf

Nu downloaden

© by adler-lacke.com