ADLER Clean-Smart: innovatief reinigingssysteem voor alle laksystemen

Moderne laksystemen staan garant voor een hoge kwaliteit en efficiëntie in het coatingproces.
20 mei 2021

De systemen zijn echter ook zeer onderhouds- en reinigingsintensief. Lakken hechten immers niet alleen zeer goed aan het oppervlak van het werkstuk, maar ook aan lakleidingen, pompen en transportbanden. Hoe hoger de kwaliteitseisen aan het oppervlak, hoe nauwkeuriger de systemen moeten worden gereinigd – en hoe meer kosten er ontstaan door het aanschaffen van reinigingsmiddelen en de uitvaltijden van de machines. Vooral kleine seriegroottes brengen vaak een enorme extra inspanning met zich mee. Maar dat is buiten ADLER Clean-Smart gerekend: dit innovatieve reinigingssysteem voor watergedragen lakken garandeert een betrouwbare, efficiënte en milieuvriendelijke reiniging van alle coatingsystemen van handspuitpistool tot spuitautomaten.

Uniek reinigingssysteem

‘Als premiumleverancier leveren we onze klanten niet alleen hoogwaardige coatingoplossingen voor elk toepassingsgebied, maar zien we onszelf ook als servicepartner voor het complete lakproces’, aldus Daniel Pesserer, salesmanager voor de meubelindustrie bij ADLER. Hij benadrukt: ‘Het reinigen van de coatingsystemen is een vaak onderschat aspect van het coatingproces – uitvaltijden door verstopte sproeiers kosten waardevolle productietijd, verontreinigde leidingen of transportbanden tasten de kwaliteit van het gelakte oppervlak aan.’ Daarom heeft de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling van de toonaangevende lakfabrikant uit Oostenrijk ADLER Clean-Smart ontwikkeld. Dit unieke reinigingssysteem voor watergedragen lakken omvat ADLER Clean-Smart B&P voor transportbanden en lakleidingen of -pompen, ADLER Clean-Smart Gel voor lakleidingen en ADLER Clean-Smart 2K voor 2-componenten systemen. Alle reinigingsmiddelen onderscheiden zich door hun hoge efficiëntie en uitstekende reinigingskracht – dit bespaart zowel tijd als geld en houdt de VOS-emissies laag. Bovendien zijn de afzonderlijke reinigingsmiddelen geoptimaliseerd voor het betreffende toepassingsgebied, licht ADLER-ontwikkelaar Gerhard Schmid toe. ‘Met de ADLER Clean-Smart B&P hebben we de schuimvorming geminimaliseerd, zodat verontreinigingen door het overlopen van de verpakking worden vermeden.’ De ADLER Clean Smart 2K is compatibel met veel verschillende verharders en heeft een extreem laag acetongehalte – zo kan de verharder niet uitkristalliseren en hoeven de leidingen minder vaak te worden vervangen. Schmid geeft aan dat de innovatieve ADLER Clean-Smart Gel bijzonder populair is bij gebruikers. ‘De reinigingsvloeistof hecht door zijn gelachtige structuur uitstekend aan de lakleiding en heeft een bijzonder krachtige werking. Hij verwijdert ook oude lakresten die anders de sproeiers zouden kunnen verstoppen of het lakoppervlak zouden kunnen verontreinigen.’

Universeel en milieuvriendelijk

Van handspuitpistool tot spuitautomaten of -robots, van schrijnwerkers tot industriële keuken- en meubelfabrikanten: ADLER Clean-Smart kan universeel worden gebruikt op alle coatingsystemen voor watergedragen lakken en is ook compatibel met producten van andere leveranciers. Bovendien scoort het systeem met zijn milieuvriendelijkheid, want ondanks zijn sterke reinigingskracht heeft ADLER Clean-Smart een aanzienlijk lagere VOS-emissie dan vergelijkbare producten. Maximaal reinigende werking met minimale inspanning, universeel en milieuvriendelijk. ADLER Clean-Smart zorgt voor een efficiënte en makkelijke systeemreiniging en garandeert zo een coatingproces zonder moeilijkheden.

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 630 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com