ADLER investeert in de toekomst

Oostenrijks toonaangevende lakfabrikant ADLER blikt – eens te meer – terug op een uiterst succesvol zakenjaar. Dwars door alle divisies en verkoopgebieden heen kon de omzet verhoogd worden tot 151 miljoen euro. Ondanks alle crises – van Corona tot de gespannen grondstoffenmarkt – kon ADLER doorlopend produceren en leveren en heeft zo'n 4.000 nieuwe klanten warm gemaakt voor de kwaliteitsproducten van de lakfabriek in Schwaz. Doch ADLER kijkt alweer vooruit: "Wij rusten niet op onze lauweren, maar investeren zwaar in de toekomst" benadrukt bedrijfsleidster Andrea Berghofer.
5 apr. 2022

Fabriek van de toekomst

Enkele jaren geleden opende ADLER in Schwaz de modernste fabriek van watergedragen lakken in Europa, alsook een nieuw logistiek centrum. Nu staat de volgende uitbreiding voor de deur met het project "Fabriek van de toekomst". De komende maanden bouwt men een volautomatisch grondstoffenmagazijn en een nieuwe voorsorteerhal. Daar stellen de medewerkers de grondstoffen samen die nodig zijn voor elke productielading – met digitale ondersteuning en op modern en ergonomisch ingerichte werkplekken. Daarna zal men een derde productiehal voor watergedragen lakken bouwen en staat er ook een nieuwe afdeling inkomende goederen op de planning. Bij de 100 miljoen euro zal ADLER investeren in het project, waarmee het bedrijf nieuwe productiecapaciteiten creëert en consequent voortgaat op de weg naar Industrie 4.0. "Ons doel is een digitalisering met gezond verstand, waarmee we onze medewerkers ontzorgen en de kwaliteit van onze producten verder verbeteren. Ook in de toekomst zullen onze hooggekwalificeerde medewerkers centraal blijven staan in onze planning" benadrukt productiemanager Romed Staggl.

Dicht servicenetwerk

Er wordt echter niet louter geïnvesteerd in de hoofdvestiging van ADLER in Schwaz, maar ook in de plaatselijke vestigingen: in Wenen worden voorbereidingen getroffen voor de bouw van een ruim en modern servicepunt, de Tsjechische dochteronderneming van ADLER heeft onlangs een nieuwe vestigingszetel gekregen en ook in Duitsland moet het netwerk van ADLER nog fijnmaziger aangeknoopt worden. "Een van de grote sterke punten van ADLER is onze klantenservice. Via onze servicepunten en dochterondernemingen in heel Centraal-Europa staan we altijd dicht bij onze klanten en kunnen we ze een uitgebreide ondersteuning bieden" zegt bedrijfsleidster Berghofer.

Duurzame filosofie

Met het uitgebreide investeringspakket blijft ADLER trouw aan haar duurzame bedrijfsfilosofie: "Onze prioriteit bestaat niet uit winst op korte termijn, maar uit stabiliteit en succes op lange termijn" verklaart Andrea Berghofer. Bovendien vernieuwt ADLER daarmee ook haar toewijding aan de vestiging in Schwaz, waar talrijke nieuwe jobs zullen worden gecreëerd: "Hier in Schwaz legde mijn grootvader bijna 90 jaar geleden de basis voor ons bedrijf. Mijn vader Günther Berghofer heeft ons tot de leidende lakfabrikant van Oostenrijk gemaakt – en ook in de toekomst zal hier het hart van ADLER kloppen" benadrukt de bedrijfsleidster.

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 670 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 22.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com