ADLER Pigmolux: de nieuwe definitie van efficiëntie

De eisen aan producten voor het coaten van binnendeuren zijn veelvuldig: snel, efficiënt en betrouwbaar in gebruik; bestand tegen mechanische en chemische belasting; de beste oppervlaktekwaliteit met een breed scala aan designmogelijkheden.
7 okt. 2021

Het moderne Pigmolux UV-laksysteem van ADLER voldoet ook aan de allerstrengste eisen: een perfect op elkaar afgestemde coatingopbouw, bij uitstek geschikt voor industriële verwerkingsprocessen en met maximale kwaliteit in het eindresultaat.

Speed wins

Tijd is geld – dit geldt vooral voor de industriële productie. Het Pigmolux coatingsysteem van ADLER helpt verwerkers om hun kosten duurzaam te verlagen. De snelle droging maakt een snelle stapelbaarheid en verdere verwerking mogelijk. Een na zeer korte tijd extreem resistent oppervlak voorkomt beschadigingen tijdens verwerking, transport en montage. En dankzij de hoge reactiviteit kan de UV-lak met een laag energieverbruik worden verwerkt. Het bedrijf RIWAG Türen AG in Arth (Zwitserland) is lovend over de kwaliteit van het ADLER Pigmolux systeem. In 2019 breidde RIWAG zijn oppervlaktetechnologie uit met een nieuw, volautomatisch Bürkle-spuitsysteem waarop de ADLER-coatings worden verwerkt. "Voor ons als industriële verwerker is Pigmolux het ideale product om een bijzonder efficiënt en complicatievrij productieproces te realiseren", aldus RIWAG directeur en mede-eigenaar Dino Rickenbach. Het Pigmolux systeem is optimaal afgestemd op het ultramoderne laksysteem. "Het systeem overtuigt door de constant gelijk blijvende kwaliteit van het oppervlak met een uitvalpercentage dat nagenoeg gelijk is aan nul", benadrukt Rickenbach.

Perfecte finish

Ook RIWAG klanten profiteren hiervan: de levertijden werden ingekort, het oppervlak overtuigt door zijn hoogwaardige uitstraling en gevoel en de hoge weerstand tegen alle dagelijkse belastingen. Nog een pluspunt: de grote verscheidenheid aan designs. "Met Pigmolux kunnen we alle RAL- en NCS-kleuren realiseren en zo ook individuele klantenwensen waarmaken", licht Rickenbach toe. Bovendien ondersteunt het Pigmolux systeem een grote verscheidenheid aan structurele effecten en glansgraden met een perfecte finish.

Alle mogelijkheden

Zo divers als de designmogelijkheden voor binnendeuren, zo divers zijn ook de fabricagetechnieken die de verschillende fabrikanten toepassen: lakken door middel van spuiten, rollen of gieten, hangend of liggend, met of zonder UV-uitharding, handmatig of volautomatisch. Voor elk van deze vereisten biedt ADLER een optimaal afgestemd coatingsysteem van de hoogste kwaliteit en met een maximale variatie aan designs. Naast lakken omvat het ADLER assortiment ook beitsen en oliën. Het beproefde Protor huisdeursysteem biedt een sterke bescherming voor aan weer en wind blootgestelde oppervlakken. En natuurlijk geven de ADLER-experts ook persoonlijk advies en een deskundige technische service!

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 630 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com