ADLER Pigmolux-serie: op maat gemaakt voor meubels

Hoe had u het willen hebben? Met een lichte textuur? Dofmat? In crèmekleurig pistachegroen of fel magenta? Wat bekende meubel-, keuken- en deurfabrikanten (en hun klanten) ook willen: de Pigmolux-serie van ADLER voldoet aan bijna alle eisen! En dat ook nog eens razendsnel, want vanaf nu ontvangen gebruikers nog sneller en flexibeler hun product en kleur op maat dat perfect is afgestemd op hun individuele behoeften: dankzij decentrale verzorging!
6 sep. 2023

'Pigmo' staat voor kleur, 'Lux' voor de kracht van het licht: samen vormen deze termen het meest succesvolle en populaire serie industriële coatings van de toonaangevende Oostenrijkse verffabrikant ADLER. Talloze meubelfabrieken, gerenommeerde keukenproducenten en fabrikanten van deuren in heel Europa, ze vertrouwen allemaal op deze veelzijdige UV-coatings uit het Tiroolse verflaboratorium voor het creëren van hoogwaardige en duurzame oppervlakken in de prachtigste kleuren.

Solo of duo

"In principe kan men uit twee varianten kiezen, Pigmolux DC en Pigmolux HQ", legt Daniel Pesserer uit, hoofd van de afdeling meubelindustrie bij ADLER. Pigmolux DC - wat 'dualcure' betekent - hardt uit door twee verschillende mechanismen: enerzijds door bestraling met UV-licht en anderzijds door conventionele vernetting met een verharder. Dit heeft het enorme voordeel dat zelfs de delen van het object die onvoldoende belicht worden door de UV-stralers (schaduwplekken), volledig vernetten en dat zelfs driedimensionale en onderliggende delen gecoat kunnen worden met Pigmolux DC zonder UV-bestraling. "Pigmolux DC kan echter net zo goed worden ingezet als enkele component en alleen worden uitgehard door straling, zoals bijvoorbeeld nodig is voor het efficiënt coaten van witte deuren of panelen", benadrukt Pesserer. Beide verwerkingsmethoden garanderen echter eenzelfde hoge mechanische en chemische bestendigheid, een uitstekende weerstand tegen licht en een goede vulkracht van de gecoate oppervlakken.

'Spuit weg' in een sportwagen

Als u daarentegen waarde hecht aan een nog betere stapelbaarheid en dus rationele verwerking en maximale bestendigheid, dan is Pigmolux HQ de juiste keuze. De high quality-versie is als het ware de 'sportwagen onder de UV-coatings'. U kunt er bijvoorbeeld gemakkelijk verzonken aluminium handgrepen mee bewerken. En zelfs koffie- en rode wijnvlekken hebben geen schijn van kans, zelfs niet op zuiver witte oppervlakken. Na een paar jaar gemoedelijk onderweg zijn in een DC-limousine, stappen veel fabrikanten over in een HQ-sportwagen.

Talrijke varianten

Wat beide varianten gemeen hebben, is hun veelzijdigheid: "We kunnen de pigmentlak bijna onbeperkt aanpassen aan de wensen van de klant. We zijn ongelooflijk flexibel als het gaat om glansgraad, viscositeit, textuur en natuurlijk kleuren - en we kunnen deze variëteit nu ook decentraal aanbieden via onze internationale verkooporganisaties in de Benelux, Zwitserland, Tsjechië, Slowakije, Italië en Polen", benadrukt Pesserer. Of het nu gaat om een lak met een anti-vingerafdruk-effect, een zeer speciale kwaliteit van een oppervlak of een unieke kleur, elke klant ontvangt binnen 48 uur een perfect passend product op maat voor zijn meubels!

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 720 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com