ADLER woodboards: verfijnde materialen in perfecte harmonie

Een perfecte mix van materialen, qua look en feel op elkaar afgestemd: dat is de basis voor hoogwaardig design, of het nu gaat om meubels en interieur of om de buitengevel. Met twaalf buitengewone materiaalboards biedt Oostenrijks toonaangevende lakfabrikant ADLER volop inspiratie voor creatieve houtbewerkers.
8 mrt. 2023

Persoonlijk advies, individuele oplossingen op maat en een hoogwaardige uitvoering: dat is het succesrecept waarmee timmermannen en meubelmakers, kozijnfabrikanten en schrijnwerkers hun klanten kunnen overtuigen en succesvol kunnen zijn op de markt. "Het is belangrijk om niet alleen rekening te houden met het individuele werkstuk, maar met de gehele ruimte. Verder is het belangrijk om de gebruikte kleuren en materialen zorgvuldig op elkaar af te stemmen", zegt Barbara Poberschnigg van STUDIO LOIS, Oostenrijks architect van het jaar 2022. Samen met ADLER heeft ze twaalf inspirerende woodboards gemaakt. Zes materiaalboards voor buiten tonen ontwerpmogelijkheden voor gecoate houten kozijnen en gevels samen met andere materialen zoals beplating. Op de zes woodboards voor binnen worden verschillende gebeitste houtsoorten gecombineerd met handgrepen, stofferingen of muurkleuren. "Met beitsen zijn er vrijwel onbeperkte mogelijkheden om het beste uit elke houtsoort te halen. Daarom hebben we er bewust voor gekozen om op de woodboards voor binnen met gebeitst hout te werken", legt de marketingmanager van ADLER, Christian Laucher, uit.

Sfeer creëren

Barbara Poberschnigg beschrijft de compositie van de woodboards van ADLER als een 'materieel orkest': er zijn de violen, die men bijna altijd hoort en die daarom fatsoenlijk moeten klinken. "Als dit wordt overgebracht naar het interieurontwerp, hebben we het bijvoorbeeld over een lichte houtsoort, die voor meubels, de vloer of het plafond wordt gebruikt.” Andere instrumenten, zoals pauken of triangels, zetten individuele, maar sterke accenten: zoals een krachtige kleur op een meubelstuk of een mooi contrast tussen licht en donker. De mix van materialen geeft elke kamer zijn eigen sfeer. Een huiselijk Scandinavisch woongevoel, zoals bij het woodboard voor binnen 'Nordic Blue', dat veel rust uitstraalt door de licht gebeitste oppervlakken (ADLER Arova Style) en wordt verlevendigd met contrasten: met het opvallend positieve beitsbeeld van ADLER Arova Alpin Trend op grof geborsteld sparrenhout, de koele blauwe tint van de kleurbeits ADLER Arova Colora en de echte betonlook van ADLER Bluefin Pure-Concrete. Het materiaalboard 'Black Gold' levert ontwerpideeën voor de buitenruimte: hier vormt het metallic lazuur Lignovit Platin in de verfijnde tinten Hematitschwarz en Nascagold een krachtig kleurcontrast met de Thulitrot tint en het kozijnlazuur Aquawood Finapro Carat in pyrietgrijs rondt het totaalbeeld af.

Ambachtslieden als adviseurs

De materialen zijn bedoeld om timmermannen en meubelmakers te helpen om hun klanten vakkundig en onderbouwd advies te geven, individuele oplossingen aan te bieden en op die manier een duidelijke meerwaarde te realiseren. "Bovendien kunnen de woodboards ook een stimulans zijn om naast het meubel zelf nog meer hoogwaardige materialen te verkopen, bijvoorbeeld speciaal beslag, handgrepen of stoffering", beveelt marketingmanager Christian Laucher van ADLER aan.

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 720 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com