Alles in één – maar zonder uitstoot: Bluefin Unistar, de nieuwe Zero-Hero van ADLER!

Het heeft alles wat je je maar kunt wensen van een coating: universeel toepasbaar. Snelle, eenvoudige verwerking. Compromisloze oppervlaktekwaliteit. En vanaf nu schijnt de ster aan de hemel van watergedragen lakken nog feller: de eerste volledig oplosmiddelvrije meubellak!
2 apr. 2024

Bluefin Unistar, die furore maakte toen het twee jaar geleden werd gelanceerd, is een universele en ongecompliceerde lak die overal voor kan worden gebruikt. Nu hebben de experts van ADLER's R&D afdeling opnieuw de koppen bij elkaar gestoken – met een indrukwekkend resultaat: dankzij een herziene formule met innovatieve grondstoftechnologie is Bluefin Unistar de eerste volledig oplosmiddelvrije meubellak en mag daarom met trots het 'Zero'-lintje dragen! Er is niets veranderd aan de bewezen kwaliteiten van de gebruiksvriendelijke allrounder – integendeel: "Droging en blokvastheid zijn opnieuw aanzienlijk beter geworden", benadrukt Reinhard Berghofer-Guem, hoofd ontwikkeling meubellakken bij ADLER.

Oplosmiddelvrij

Bluefin Unistar Zero is een volledig VOS-vrij product dat geen emissies afgeeft aan de omgeving en is daarom perfect om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van ecologisch bouwen –bijvoorbeeld voor openbare aanbestedingen of het certificeren van gebouwen volgens DGNB of Minergie Eco. En natuurlijk profiteren de verwerkers zelf ook van de oplosmiddelvrije coating –dankzij aangenamere werkomstandigheden! Bluefin Unistar Zero is daarom het ideale product om de overstap voor nieuwkomers in watergedragen lakken aangenaam te maken: naast zijn milieu- en gebruiksvriendelijkheid overtuigt de blanke lak door zijn uitstekende vulkracht, zeer goede accentuering, hoge transparantie en uitstekende bescherming tegen vergeling, krassen en vlekken. Het is ideaal voor de lak-in-lak methode en kan direct gebruikt worden op alle gangbare houtsoorten – inclusief eiken. De Zero Hero is het juiste middel voor een milieuvriendelijke toekomst. Dus de volgende bestelling in de ADLER fabriek moet luiden: "Alsjeblieft, alles in één – maar zonder uitstoot!".

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 730 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com