Bluefin Unistar: een ADLER-lak voor alle gevallen

Oppervlakken voor spectaculaire effecten, edele hoogglansoptiek, glinsterende metallic look: het brede assortiment aan meubellakken van ADLER laat alle designwensen in vervulling gaan.
10 mrt. 2022

Maar laten we eerlijk zijn: voor het heel normale, dagelijkse werk in de timmerwerkplaatsen is er meestal geen vraag naar de extravagante superheld onder de lakken, doch naar een solide lak die alles aankan: universeel aanwendbaar, gebruiksvriendelijk en efficiënt, met bovendien een compromisloos goed eindresultaat. Met de nieuwe Bluefin Unistar brengt ADLER nu precies dit product op de markt: een watergedragen lak voor alle gevallen!

Volledig verwerkingsgemak

Dat watergedragen lakken goed zijn voor de mens en het milieu staat buiten kijf. Lange tijd hadden ze echter de reputatie ingewikkeld en foutgevoelig te zijn bij gebruik. Met deze vooroordelen maakt Bluefin Unistar nu eindelijk korte metten: de nieuwe ster in het ADLER-assortiment met watergedragen lakken biedt het volledige verwerkingsgemak dat timmerlieden en schrijnwerkers waarderen in producten op basis van oplosmiddelen: hij kan direct worden aangebracht op alle gangbare houtsoorten – inclusief eik – en weliswaar helemaal volgens behoefte in 1K of 2K. Bij de verwerking met 2 componenten (2K) scoort de lak met een extreem lange open tijd tot wel drie dagen - het materiaal dat op vrijdag overbleef, kan dus ook nog na het weekeinde verder verwerkt worden. Dankzij een verbeterde aanvangsdroging kan het oppervlak al na één uur worden geschuurd. Bluefin Unistar overtuigt niet enkel door zijn hoge gebruiksvriendelijkheid, maar ook door de kwaliteit van het oppervlak: een excellente vulkracht, de zeer goede accentuering en hoge transparantie zorgen voor een onberispelijke optiek en gevoel en een uitstekende bescherming tegen krassen en vlekken.

Uniek totaalpakket

Reinhard Huber, wiens team in het meubellaklaboratorium van ADLER de nieuwe alleskunner heeft ontwikkeld, verklaart: "Bij ADLER zijn we al 40 jaar intensief bezig met watergedragen lakken voor de handelssector en industrie. Uit deze schat aan ervaring hebben wij voor onze klanten een totaalpakket samengesteld dat zeker uniek is in deze vorm." Bluefin Unistar is net zo efficiënt als een industrieel product en tegelijkertijd zo ongecompliceerd en flexibel dat hij geschikt is voor nagenoeg elke toepassing in de timmerwerkplaatsen. Daartoe beschikt de lak over een uitstekende ecobalans met een VOS-gehalte van minder dan 3% en een hulpbronnenbesparende productie, waarvoor de lak ook het Oostenrijkse ecolabel kreeg. Daarom is Reinhard Huber overtuigd: "Bluefin Unistar heeft niet enkel het werktuig in handen dat nodig is om het nieuwe favoriete product te worden voor verwerkers van watergedragen lakken. Ook zal hij het voor veel timmerlieden, die nu nog oplosmiddelhoudende lakken gebruiken, makkelijker maken over te stappen op het milieuvriendelijke en duurzame coatingproces met watergedragen lakken."

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 670 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 22.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com