Eco? Logisch! Lignovit Terra van ADLER inspireert houtconstructeurs, planners en architecten

Natuurlijkheid en duurzaamheid zijn actuele onderwerpen. Met name in de houtbouwsector wordt veel nadruk gelegd op milieuvriendelijke, hulpbronnenbesparende en gezonde levende materialen. ‘Er mogen geen schadelijke stoffen worden gebruikt op plaatsen waar mensen regelmatig verblijven’, vertelt architect Niklaus Bucher vol overtuiging. Zowel nu als zes jaar geleden – toen hij als één van de eersten de ecologische houtolie Lignovit Terra van ADLER gebruikte voor het project van het Wittenbach kerkcentrum. Een beslissing waar hij nooit spijt van heeft gehad – en die hem tot een pionier in de branche heeft gemaakt.
12 feb. 2021

Gezond!

In 2015 zorgde de architect van het Bucher Architekt BSA-kantoor met vrolijke pastelkleuren voor de inrichting en vormgeving van het centrum van de evangelisch gereformeerde parochie van Tablat-St. Gallen in Wittenbach, Zwitserland. Buiten en binnen! De houtolie, die wordt geproduceerd zonder chemische houtverduurzamingsmiddelen, oplosmiddelen of weekmakers, kan immers ook zonder aarzelen in het interieur worden gebruikt. Nu, bijna zes jaar na de opening, zijn de kleurrijke vlakken nog steeds zo mooi als op de eerste dag. Geen wonder dat Niklaus Bucher Lignovit Terra keer op keer gebruikt in andere projecten. ‘Er is geen enkel vergelijkbaar product op de markt’, benadrukt de architect.

Kleurrijk!

Er is niet alleen een grote vraag naar Lignovit Terra voor houten bekistingen, houten bekledingen, wand- en plafondelementen in het interieur en de buitenruimte, het is ook van onschatbare waarde voor bijvoorbeeld fabrikanten van speeltoestellen. ‘We zijn erg blij met de kleurrijkte ecologische houtolie van ADLER voor onze creatieve speelelementen van robinia-hout’, aldus Janko Helmschmidt, oprichter van Janko Spielgeräte GmbH. Speelhuisjes, klimrekken, evenwichtsbanen waarop de kleintjes hun natuurlijke bewegingsdrang kunnen uitleven – chemische houtverduurzamingsmiddelen hebben hier niets te zoeken! Zelfs zonder deze toevoegingen slaagt Lignovit Terra erin het hout duurzaam te beschermen tegen waterschade en het een fluweelzachte, matte, mooie kleur te verlenen. Onlangs liet Helmschmidt een coole speeltuigdraak in Engstingen, Baden-Württemberg, voorzien van groen-rode vleugels.

Goede reden!

Kleurrijk, gezond – maar dat is niet alles. Zij die vertrouwen op de Baubook-conforme coating van ADLER scoren dubbele punten als het gaat om milieubescherming: het product is gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is daarom ook Cradle to Cradle-gecertificeerd. Dankzij het gebruik van Lignovit Terra besparen gebruikers op waardevolle bronnen – nog een goede reden voor deze gezonde kleurbom!

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 630 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com