Een "generatieproject": ADLER-Lacke opent nieuwe productie- en logistieke faciliteiten in Schwaz, Oostenrijk

ADLER, de toonaangevende Oostenrijkse fabrikant voor verf en lakken, is klaar voor een succesvolle toekomst: op donderdag 25 april werden de modernste fabriek van Europa voor verf en lakken op waterbasis en het nieuwe logistieke centrum van ADLER in Schwaz ingehuldigd:
25 apr. 2019

"Een mijlpaal in de geschiedenis van het familiebedrijf ADLER en een generatieproject waarmee we ons voorbereiden op de uitdagingen van Industrie 4.0", benadrukte Andrea Berghofer, algemeen directeur van ADLER. Samen met haar zus Claudia Berghofer, hoofd van ADLER Corporate Communications, verwelkomde zij ter viering in de nieuwe gebouwen van ADLER meer dan 200 eregasten: vertegenwoordigers uit de politiek en het bedrijfsleven, uit de gemeente en brancheorganisaties, evenals talrijke klanten en leveranciers en niet in de laatste plaats vele ADLER-medewerkers, aan wie de directeur haar bijzondere dank uitsprak: "De uitvoering van een project van deze omvang verdient het grootste respect. Dat we dit project met succes hebben omgezet, is in de eerste plaats te danken aan het werk van gemotiveerde, creatieve en competente medewerkers - ik heb veel waardering voor uw prestaties!"

Sterk signaal voor de Locatie

Sinds de eerste steenlegging in januari 2016 heeft het familiebedrijf ADLER meer dan 60 miljoen euro in de bouw van de uitbreidingen geïnvesteerd en tegelijkertijd een sterk signaal voor de locatie in Schwaz afgegeven: "Hier werd 85 jaar geleden de eerste steen voor ADLER gelegd, hier klopt ook toekomstig het hart van ADLER als hoofdvestiging van de onderneming en enige productielocatie. Ook dat verstaan we onder ondernemerschap: verantwoordelijkheid nemen voor het milieu, voor de mensen en voor de regio", aldus Andrea Berghofer. Ook de burgemeester van Schwaz, Dr. Hans Lintner,  Günther Platter, gouverneur van de deelstaat Tirol en minister Dr. Margarete Schramböck prezen deze langdurige verbondenheid met Schwaz: "We kunnen er trots op zijn dat we bedrijven als ADLER in ons land hebben", aldus Platter en minister Schramböck voegde daaraan toe: "Familiebedrijven vormen de ruggengraat van onze economie. ADLER laat op indrukwekkende wijze zien hoe innovaties banen creëren en veiligstellen voor de volgende generaties!"

Bijzondere Feestelijkheden

Na de plechtige opening werden de eregasten door de ultramoderne installaties en gebouwen geleid, onder deskundige begeleiding van de ADLER-medewerkers zelf. Aan het einde van de rondleiding kregen de gasten een bijzonder hoogtepunt voorgeschoteld: de lunch werd geserveerd tussen de leidingen en productietanks van de nieuw gebouwde fabriek voor verf en lakken. "Ons motto is altijd geweest: 'schoon werk - schoon milieu' - wij produceren zo schoon dat u zelfs zonder zorgen in onze fabriek kunt eten", aldus Claudia Berghofer vol trots. Zij had de opening van de nieuwe ADLER-faciliteiten georganiseerd als een feest voor alle zintuigen: Gitarist Martin Wessely en zijn combo Carlos Martin y sus Caballeros zorgden voor jazzy geluiden, een variété-artiest voor veel vermaak, en tot slot toverde een goochelaar voor elke bezoeker een handgemaakt papieren zakdoekje als afscheidscadeau tevoorschijn: een heel bijzondere lentegroet uit de kleurrijke wereld van ADLER.

Een feit: De modernste Fabriek voor verf en lakken op waterbasis

In de nieuwe verffabriek van ADLER, die in 2016 en 2017 in het kader van de eerste bouwfase van het ADLER 2020-project werd gebouwd, kan jaarlijks tot 30.000 ton milieuvriendelijke verf en lakken worden geproduceerd via een innovatief modulair productieproces. Een high-tech procescontrole en de modernste installatietechnologie met meer dan 70 roestvrijstalen tanks garanderen de hoogste flexibiliteit, efficiëntie en kwaliteit. Het team van negen specialisten produceert dagelijks 10 tot 15 charges waterlakken en wandverf, die via een moderne vulinstallatie in de verkoopeenheden komen en via een volautomatisch transportsysteem naar het nieuwe hoogbouwmagazijn worden vervoerd. De fabriekshal is gebouwd met gebruikmaking van een moderne houtconstructie en de buitengevel is gebeitst met Pullex Silverwood van ADLER. Een fotovoltaïsche installatie op het dak en een warmtepomp die grondwater oppompt, zorgen voor een milieuvriendelijke energievoorziening.

Een feit: Het nieuwe logistieke ventrum van adler

Tijdens de tweede bouwfase van het ADLER 2020-project werd in 2017 en 2018 een innovatief logistiek centrum met een efficiënt hoogbouwmagazijn voor eindproducten gebouwd. In het magazijn worden de pallets door 10 automatische geleide voertuigen uit de 15.200 opslaglocaties gehaald en naar de orderverzamelplaats getransporteerd - per uur kunnen er ongeveer 480 pallets uit de opslagvakken worden opgehaald en omgekeerd worden opgeslagen. Een volautomatische blusinstallatie garandeert een perfecte brandbeveiliging, een fotovoltaïsche installatie en een grondwater warmtepomp voorzien het gebouw van schone energie. In het logistieke centrum worden op 6 moderne orderverzamelplaatsen ongeveer 700 leveringen per dag verwerkt en naar 10 docks voor de belading van de vrachtwagens gebracht; wekelijks verlaat ongeveer 85 ton aan verf, lakken en beschermingsproducten voor hout het ADLER-magazijn. Daarnaast beschikt het logistieke centrum over een klantendienst, een afdeling om verf te mengen en een systeem voor de etikettering van verkoopeenheden in vreemde talen.

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 630 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com