European Responsible Care Award voor ADLER

Uitmuntende projecten en initiatieven worden elk jaar onderscheiden met de European Responsible Care Award. Onder de prijswinnaars van 2022: ADLER.
16 nov. 2022

Met het Responsible Care-programma heeft de chemische industrie in Europa zich tot doel gesteld vooruitgang te boeken op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid – onafhankelijk van wettelijke eisen. Uitmuntende projecten en initiatieven worden elk jaar onderscheiden met de European Responsible Care Award. Onder de prijswinnaars van 2022: ADLER, al 30 jaar Responsible Care-partner. De ontwikkeling van het ecologische green-assortiment en de toepassing van de principes van de circulaire economie op het gebied van lakontwikkeling werden door de jury erkend met de European Responsible Care Award in de categorie ‘Hulpbronnenefficiëntie’.

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 670 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 22.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com