Geen compromis: de duurzame meubellak Bluefin Terra-Diamond van ADLER

Hout is de sleutel tot een natuurlijk woongevoel. Hout ziet er goed uit, voelt prettig aan en heeft ook een uitstekende ecologische balans. Met Bluefin Terra-Diamond van ADLER sluiten timmerlieden, schrijnwerkers en meubelfabrikanten voortaan ook geen compromissen meer bij het coaten van hun werkstukken. De watergedragen meubellak scoort hoog op het gebied van duurzaamheid en overtuigt tegelijkertijd door zijn uitstekende oppervlaktekwaliteit en efficiënte verwerking.
4 mei 2021

Met kop en schouders bovenaan

De ontwikkelingsafdeling van de toonaangevende Oostenrijkse lakfabrikant werkt al jaren intensief met duurzame formuleringen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de selectie van de grondstoffen. ‘Enerzijds gebruiken we geen voor het milieu en de gezondheid schadelijke materialen, zoals zware metalen’, legt Reinhard Huber, meubellakexpert van het ADLER-laboratorium, uit. ‘Anderzijds vervangen we conventionele grondstoffen door hernieuwbare grondstoffen en kunnen we zo bijvoorbeeld grote hoeveelheden aardolie besparen.’ Deze jarenlange ontwikkelingsarbeid heeft geloond: met een aandeel natuurlijke grondstoffen van circa 85% steekt Bluefin Terra-Diamond met kop en schouders boven conventionele meubelcoatings uit. Daarnaast heeft het product een extreem laag VOS-gehalte van minder dan 6 % en een uitstekende CO2-balans. De lak bevat geen weekmakers, formaldehyde noch zware metalen en zorgt zo voor een gezond binnenklimaat vrij van schadelijke stoffen. Deze hoge milieunorm wordt ook bevestigd door onafhankelijke certificaten: de meubellak staat op de Baubook-lijst en de met Bluefin Terra-Diamond gecoate oppervlakken voldoen aan de criteria voor het Oostenrijkse milieukenmerk. Daarnaast is de meubellak gegarandeerd zweet- en speekselecht en dus ook geschikt voor gebruik op speelgoed en in kinderkamers.

Geen half werk

Wie nu vreest dat hij met deze compleet natuurlijke lak compromissen moet sluiten op het gebied van kwaliteit en efficiëntie, vergist zich. Het tegendeel is waar. Bluefin Terra-Diamond is zelfs bijzonder efficiënt in de verwerking. Het kan immers veelzijdig als grond- en aflak worden gebruikt en zelfs rechtstreeks op eikenhout kan worden aangebracht zonder dat het verkleurt. En qua weerstand doet de coating op geen enkele manier onder voor conventionele meubellakken. Bluefin Terra-Diamond heeft een zeer goede mechanische en chemische bestendigheid en kan daarom in het hele woongedeelte worden gebruikt – van de eettafel tot de slaapkamer, van de garderobe tot de kinderkamer. De lak zorgt bovendien voor een prettig, natuurlijk uiterlijk en gevoel. Ten slotte geldt hier ook het volgende: bij ADLER leveren we geen half werk – Bluefin Terra-Diamond is compromisloos duurzaam, compromisloos robuust en compromisloos mooi!

© by adler-lacke.com