Gekomen om te blijven

Vijf jaar na de oprichting heeft ADLERs verkooporganisatie ADLER Benelux een vaste positie ingenomen op de Nederlands verfmarkt. Algemeen directeur Leon Cremers heeft grootse plannen voor de komende vijf jaar.
27 jul. 2023

Wat in 2018 begon als een 'one-man-show' van de gepassioneerde verkoper Cremers is inmiddels uitgegroeid tot een gemengd team van negen verkopers en medewerkers op het kantoor in Heeze. "In het begin was het natuurlijk een uitdaging om het merk ADLER hier bekend te maken, maar met onze kwalitatief hoogwaardige producten konden we snel een goede naam opbouwen", zegt Cremers. Vooral het brede assortiment innovatieve en milieuvriendelijke watergedragen verven en lakken stuit op grote belangstelling in Nederland: "Duurzaamheid is hier een belangrijk onderwerp, en bij ADLER bieden we hiervoor de perfecte producten van zeer hoge kwaliteit aan", aldus Cremers.

Succesvolle start

Hiermee slaagden hij en zijn team er al snel in om naam te maken, vooral bij timmerlieden en keuken- en meubelfabrikanten. "Een van onze eerste klanten was de meubelfabrikant Table du Sud, destijds een bedrijf met 15 werknemers, dat sindsdien grote successen heeft gevierd met oppervlakken van ADLER en inmiddels tien keer zo groot is geworden", vertelt Cremers. Ook DKG, de grootste keukenfabrikant in Nederland, vertrouwt ook op ADLER-producten. Daarnaast belevert ADLER raamfabrikanten, schildersbedrijven en bedrijven uit de bouwsector die veel met hout werken. Tegelijkertijd heeft ADLER zijn kantoor en dienstverlening in Heeze voortdurend uitgebreid: er worden regelmatig seminars en cursussen voor klanten georganiseerd, kleuren worden uit het assortiment genomen en kleuren worden aangepast. Daarnaast zijn de verkopers snel ter plaatse om speciale verzoeken van klanten te behandelen.

Belangrijke bouwsteen

Ook Bernd Pichler, directeur verkoop & marketing bij ADLER, is tevreden: "De stap naar de Nederlandse markt is voor ons succesvol geweest, omdat we met onze producten aan de hoge eisen op het gebied van kwaliteit, innovatie en duurzaamheid kunnen voldoen." Daarom houdt ADLER vast aan de verdere uitbreiding van de verkooporganisatie, zelfs in economisch onzekere tijden: 'ADLER Benelux is een belangrijke bouwsteen geworden binnen de ADLER-Groep en we zijn er erg trots op dat we een aantal gerenommeerde klanten in Nederland hebben kunnen binnenhalen", aldus Pichler.

Teamspirit als succesfactor

Het team van ADLER Benelux, dat inmiddels uit negen mensen bestaat, is een belangrijke succesfactor gebleken en bezit een heel bijzondere spirit, zoals Rebecca van den Biezenbos bevestigt: "We zijn een hecht team, hebben veel plezier in het werk en steunen elkaar." Zijzelf is het beste voorbeeld van deze flexibiliteit, want sinds ze begin 2020 als derde werknemer bij het ADLER-team kwam, heeft ze overal waar nodig een handje geholpen: als allrounder op kantoor, op de afdeling verantwoordelijk voor de kleuren, bij het organiseren van seminars of op de marketingafdeling. Om de positieve teamspirit te behouden, bedenken Leon Cremers en Rebecca van den Biezenbos altijd iets nieuws: een barbecueavond, een gezamenlijk golfuitje of een klein feestje met taart ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum.

Vooruitzichten

En welke plannen heeft de Nederlandse ADLER voor de komende vijf jaar? "We zijn niet van plan om van onze succesvolle koers af te wijken, integendeel", lacht Cremers. Hij ziet nog steeds een groot potentieel, vooral in de meubelindustrie, maar ook in de bouwsector – niet alleen in Nederland, maar ook in buurland België. Bovendien moeten de structuren van ADLER Benelux verder worden uitgebreid om het hoge serviceniveau en de persoonlijke ondersteuning door de verkoopafdeling en de technische dienst te kunnen blijven garanderen. Want niet alleen de groei van het bedrijf staat voor Leon Cremers centraal, zoals hij benadrukt: "Voor ons is het nog belangrijker om onze bestaande klanten optimaal te blijven ondersteunen en samen met hen successen te vieren!" 

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 720 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com