Hoogwaardige coating voor ramen: ADLER zet met Aquawood Diamond nieuwe maatstaven

Zo'n raam heeft het nodige te verduren: al op weg naar de bouwplaats wordt er niet altijd even voorzichtig mee omgegaan. Dan moet het raam door het trappenhuis naar boven, waarbij deze af en toe een muur of hoek meeneemt. De stukadoor stoot nog per ongeluk met zijn spatel tegen de lak. En als het raam goed en wel op zijn plaats zit, dan dreunt de regen ertegen of misschien zelfs een hagelbui. Bij het luchten knalt het raam door een krachtige windstoot tegen de muur. En binnen? Komen de ramen steeds weer met kleverige kinderhandjes en de ingevette handen van mama in aanraking. Daarom moeten ramen worden beschermd. En daarom heeft ADLER nu een nog sterkere en robuustere coating voor ramen ontwikkeld: Aquawood Diamond is bestand tegen de grootste belastingen, het is hard, duurzaam, stootvast als een diamant!
7 mei 2019

Aanpakken zonder beschadigingen

"Ramen en schuifdeurelementen worden steeds groter en zwaarder", legt Dr. Simon Leimgruber uit, hoofd van de ontwikkelingsafdeling voor raamcoatings bij ADLER. Het is dan ook bijna onvermijdelijk dat de eigenaars bij het openen of sluiten fors te werk moeten gaan. Het hout wordt aangevallen door het natuurlijke huidvet en krassen kunnen gemakkelijk ontstaan. Ook het transport en de montage van grote onderdelen zijn lastig en daardoor gevoeliger voor beschadiging. Aan de buitenkant hebben houten ramen te lijden onder de steeds extremere weersschommelingen. Grote hitte, UV-straling, kou, regenbuien en hagelbuien vormen een enorme belasting.

Zo hard als autolak

Om deze uitdagingen aan te gaan vertrouwt ADLER op een technologie die zich al vele malen heeft bewezen, maar voor raamcoatings nieuw is: een tweecomponentenlak op waterbasis waarbij extreme weerstand wordt bereikt door het toevoegen van een verharder. ADLER biedt nu een hoogwaardige 2K-coating voor ramen aan. Zowel als beits maar ook dekkend wordt met Aquawood Diamond een ongelooflijke hardheid en weerstand bereikt die gelijk is aan die van autolak. "De weerstand is 47 procent hoger dan bij vergelijkbare raamlak", benadrukt Leimgruber. Tegelijkertijd is Aquawood Diamond voorzien van een extreem hoge en robuuste elasticiteit, waardoor de coating zelfs tegen hagelbuien en regen beschermd. De uitstekende crème- en vetbestendigheid maakt het Diamond-raam bijzonder goed bestand in het dagelijks gebruik. "Bovendien hebben we de hechting bij vocht verdubbeld, waardoor zelfs hoge belastingen door vocht de lak niet kunnen beschadigen", geeft Leimgruber trots aan.

Prachtige optiek

En niet in de laatste plaats overtuigt Aquawood Diamond door zijn schoonheid, die inderdaad veel wegheeft van een hoogwaardig lak die voor meubels wordt gebruikt: "De combinatie van houtimpregnering Aquawood Primo op waterbasis, de tweecomponenten-primer Aquawood Diamond Sealer en de hoogwaardige coating Aquawood Diamond Top zorgen voor een bijzondere nerfstructuur en een bijzonder elegante uitstraling", verklaart Leimgruber. De grond- en toplaag zijn verkrijgbaar in een dekkende en een beitsuitvoering, waardoor een enorme verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden in alle denkbare kleuren mogelijk wordt. Mooi, resistent, hoogkaraat - diamanten zijn ook bij ramen "a girl's best friend"!

© by adler-lacke.com