Karakteristieke keukens

De keuken is het hart van elk huis, van elke woning. En dat mag ook te zien zijn. De keuken van tegenwoordig moet niet alleen functioneel state-of-the-art zijn, maar ook optisch een echte blikvanger. Bijvoorbeeld door doelgericht effecten aan te brengen in het oppervlakdesign.
12 jan. 2022

Karakteristieke keukens

De keuken is het hart van elk huis, van elke woning. En dat mag ook te zien zijn. De keuken van tegenwoordig moet niet alleen functioneel state-of-the-art zijn, maar ook optisch een echte blikvanger. Bijvoorbeeld door doelgericht effecten aan te brengen in het oppervlakdesign. Glanzend hoogtepunt Tijdens de verbouwing van een zolderappartement creëerde het architectenbureau Atelier Gitterle in samenwerking met de gelijknamige interieurbouwer Tischlerei Gitterle, beide uit de gemeente Landeck in Tirol, een schitterend keuken-highlight in de letterlijke zin van het woord. Terwijl de andere ruimtes in rustige witte, zwarte en grijze tinten werden gehouden, moest de keuken in warm Gold een opvallend contrast bieden. De architect en interieurbouwer gebruikten geen keukenfronten van echt metaal: dat voelt te koel aan, het oppervlak is te gevoelig en de verwerking te moeilijk. In plaats daarvan viel de keuze op gelakte fronten: bij de interieurbouwer Gitterle werden de MDF-platen eerst met ADLER Pigmopur-Metallic behandeld. Vervolgens zorgt ADLER Legnopur G10 voor een stabiele beschermingslaag, die in een keuken onmisbaar is.

Puur metaal

Een warm gevoel, eenvoudige verwerking, een robuust oppervlak, en bovendien de maximale keuze in vormgeving: hoogwaardige meubellakken zijn de optimale oplossing voor effectieve oppervlakken. In het assortiment van de toonaangevende Oostenrijkse verffabrikant ADLER vindt u de juiste variant voor elke eis en elke toepassing. Van leer- tot waterdruppeleffect, van oud hout- tot marmeroptiek. De echt metalen coatings van ADLER maken bijzonder authentieke oppervlakken mogelijk. In tegenstelling tot veel conventionele effectlakken doen ze namelijk niet alleen alsof, ze bevatten daadwerkelijk echt metaalpoeder in de vorm van ijzer, messing, brons of koper. Dit zorgt voor een natuurlijke metaallook. En toch kunt u gewoon gebruik maken van de eenvoudige verwerking van een lak. Door Aquafix Oxid of Aquafix Blue-Patina in de praktische spuitfles toe te voegen, kan ook nog een buitengewoon roestige look of een sterke blauwgroene patina worden gecreëerd.

Ruw beton

Naast de metaallook zijn in de keuken- en meubelsector momenteel vooral betonoppervlakken populair. Ook hier scoren lakken dankzij de vele voordelen op het gebied van bestendigheid en verwerking. De echte betonlak ADLER Bluefin Pure-Concrete kan gemakkelijk door spuiten worden aangebracht. Een PE-folie, die op de nog natte lak wordt aangebracht, geeft het oppervlak een karakteristieke betonnen look. De lak ADLER Betoneffekt, die met een spatel wordt aangebracht en vervolgens voor een robuuste bescherming wordt afgelakt, maakt een bijzonder ruwe oppervlaktestructuur mogelijk. Of het nu gaat om aparte fronten of de hele keuken, of een combinatie met natuurlijke echt houten oppervlakken of kleuraccenten: met deze veelzijdige effecten op het gebied van vormgeving uit de lakbus van ADLER wordt elke keuken een uniek hoogtepunt in het interieur.

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 670 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 22.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com