Legno-oliën van ADLER brengen de natuur in de woonkamer

De trend naar natuurlijke oppervlakken zet zich gestaag voort, op meubelbeurzen, maar ook in de nieuwste collecties van de meubelfabrikanten. Meubels en vensters, vloeren en trappen uit hout halen de natuur in huis en zorgen voor een warme, vriendelijke sfeer. Geoliede oppervlakken, waarin de sterke punten van het natuurlijke materiaal bijzonder goed tot uiting komen, zijn momenteel bijzonder populair. Hoogwaardige oliën zorgen voor een soepel, fluweelzacht gevoel bij het aanraken en benadrukken door hun accentuering de karakteristieke uitstraling van het hout. ADLER heeft goed nieuws voor alle fans van geoliede oppervlakken: het ADLER Legno-assortiment, dat verder is ontwikkeld en uitgebreid met nieuwe producten, biedt voor elk doel de perfecte olie of wax en laat niets te wensen over.
28 jan. 2021

Het beste van beide werelden

Van geoliede oppervlakken wordt vaak gedacht dat ze minder bestand zijn tegen chemische en mechanische belastingen. Maar dat geldt niet voor de nieuwe ADLER Legno Dura-Öl. Deze hoogwaardige olie combineert het beste van twee werelden: het combineert de natuurlijke look en feel van een geolied oppervlak met de weerstand van een lak. Met Legno Dura-Öl kunt u zich ook wagen in gebieden waar andere oliën het laten afweten: in keukens, op werkbladen, binnendeuren en zelfs vloeren of trappen. Hij scoort ook dankzij zijn enorme gebruiksgemak: de olie kan met de hand worden aangebracht met een kwast of roller, of kan worden opgespoten. Uitvegen van de olie is niet nodig, twee keer aanbrengen met tussendoor een gladschuurgang is voldoende. Dit bespaart tijd en zorgt voor een efficiënte workflow.

Zacht en puur als de natuur

ADLER Legno Aqua-Öl: dat is de naam van de nieuwe eco-ster van de Legno-familie. De eerste watergedragen olie in het ADLER-assortiment wordt geproduceerd op basis van hernieuwbare grondstoffen en is bekroond met het ‘Cradle to Cradle’ duurzaamheidscertificaat. De olie zorgt niet alleen voor een gezond binnenklimaat, maar ook voor een zuiver geweten naar de natuur toe. Dankzij het watergedragen recept heeft de Legno Aqua-Öl een zeer subtiele accentuering en is hij uitermate geurloos. Dit maakt hem ideaal voor de meubel- en interieurbouw, lambriseringen en andere weinig belaste oppervlakken in het interieur.

Oliën voor alle gevallen

Maar het Legno-assortiment van de toonaangevende lakfabrikant uit Oostenrijk heeft nog veel meer te bieden: bijvoorbeeld de beproefde Legno-Öl, die scoort door zijn bijzonder snelle droging; de kleurrijke Legno-Color voor kleurrijke accenten; of de Legno-Zirbenöl met zijn unieke Zwitserse dennengeur. Er zijn ook passende professionele accessoires voor het aanbrengen en schuren, en hoogwaardige onderhouds- en reinigingsproducten – zodat de geoliede oppervlakken er ook jaren later nog elegant en natuurlijk uitzien, alsof ze vers uit het bos komen.

© by adler-lacke.com