Maximale transparantie zonder compromissen met de CrystalClear-Technology van ADLER

Met de nieuwe CrystalClear-Technology zet de Oostenrijkse verffabrikant ADLER een nieuwe mijlpaal in raam- en voordeurbehandeling: CCT maakt kristalheldere transparantie mogelijk in combinatie met een zeer effectieve lichtbescherming en de beste oppervlaktekwaliteit.
27 mrt. 2023

Elk stuk hout heeft zijn eigen speciale karakter. De kleur, de structuur en de tekening zijn even uniek als de vingerafdruk van een persoon. Veel bouwheren willen deze natuurlijke uitstraling behouden – begrijpelijk: wie voor ramen en voordeuren op het hoogwaardige materiaal hout vertrouwt, wil het ook in al zijn schoonheid laten zien! Tot nu toe was dit echter slechts in beperkte mate mogelijk: bij zeer transparante raamcoatings trad onvermijdelijk vergeling of vervaging op. Coatingsystemen die deze verkleuring tegengingen, vertoonden daarentegen aanzienlijk minder transparantie. In de sector van de voordeuren vertrouwen veel fabrikanten daarom op oliën – met alle voor- en nadelen van dien: zo is bekend dat geoliede oppervlakken minder bescherming bieden tegen weersinvloeden of mechanische belasting, wat vooral bij voordeuren vaak tot problemen leidt. Bovendien moeten geoliede oppervlakken met regelmatige tussenpozen van 6 tot 12 maanden worden onderhouden – een kostbaar onderhoud dat, zo leert de ervaring, vaak wordt verwaarloosd. Maar nu biedt de toonaangevende Oostenrijkse verffabrikant ADLER eindelijk een oplossing: de nieuwe CrystalClear-Technology (CCT) combineert kristalheldere schittering met zeer effectieve lichtbescherming en de perfecte oppervlaktekwaliteit die verwerkers gewend zijn van de premium coatings van ADLER.

Uniek UV beschermingspakket

Het recept voor succes achter de nieuwe CCT-Technology is een uniek lichtbeschermingspakket dat het team onder leiding van ontwikkelingsmanager Dr. Simon Leimgruber ontwikkelde in het laboratorium van ADLER. 'We hebben verschillende uv-absorbeerders zo gecombineerd dat we de best mogelijke bescherming bereiken in het hele golflengtebereik van zichtbare en onzichtbare straling', zegt Dr. Leimgruber. Dit is bijzonder belangrijk voor eiken ramen: conventionele lichtbeschermingsproducten beschermen alleen tegen uv-straling – maar kunnen niets doen tegen de gevreesde verbleking van het eikenhout. De nieuwe hoogwaardige lichtbescherming van ADLER absorbeert daarentegen ook zeer gericht delen van het zichtbare lichtspectrum – het vergelen van het hout van sparren, dennen of grenen wordt zo evenzeer voorkomen als het verbleken van eikenhout. Tegelijkertijd heeft het lichtbeschermingspakket slechts een minimale inherente kleuring – het authentieke, contrastrijke karakter van het hout blijft tot in elke porie behouden.

Compromisloos natuurlijk

De unieke CCT-Technology is beschikbaar voor het 1K Kozijnen coatings systeem Ligno+, het 2K Kozijnen coatings systeem Aquawood Diamond en voor de 2K huisdeurcoating Aquawood Protor. Het hout wordt eerst voorzien van de juiste grondlaag voor eiken, lariks of sparren, grenen en dennen. Ten slotte wordt na de tussenlaag de zeer transparante toplaag aangebracht, die zorgt voor een absoluut bestendig oppervlak en een langdurige lichtbescherming. "Met de CrystalClear-Technology hebben we een echte mijlpaal bereikt", legt Dr. Leimgruber trots uit. "Voor het eerst is het nu mogelijk om ramen en voordeuren te coaten met de hoogste transparantie en in een compromisloze oppervlaktekwaliteit – waardoor we een hoogwaardige totaaloplossing kunnen bieden voor de huidige trend naar een natuurlijke houtoptiek."

De volgende producten zijn verkrijgbaar met CrystalClear technologie

Aquawood Primo A3

Aquawood Primo A4

Aquawood Protor Finish L

Aquawood Ligno+ Top M

Alle details over de innovatieve CrystalClear-technologie vind je hier

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 720 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com