Nieuwe installatie, betere service

De afdeling toepassingstechniek van ADLER is niet alleen de plaats waar nieuwe lakformules onder praktische omstandigheden worden getest. De discipline ondersteunt klanten ook bij het plannen en instellen van hun coatingsystemen. ADLER heeft een excimerinstallatie aan zijn machinepark toegevoegd om deze service verder uit te breiden.
21 jan. 2020

Een extreem laag glansgraad in combinatie met een extreem krasbestendig oppervlak: wat lange tijd als een contradictio in terminis werd beschouwd, is nu mogelijk dankzij excimertechnologie. Het proces is even eenvoudig als ingenieus: de lakfilm wordt behandeld met kortegolfstraling onder uitsluiting van zuurstof. De excimerstralen veroorzaken microvouwen in de bovenste laklaag: deze zijn niet zichtbaar of voelbaar, maar creëren door de lichtreflectie een perfect matte uitstraling. De voordelen liggen voor de hand: dofmatte glansgraden van 3 tot 20 zonder matteringsmiddel en een extreem krasvast, chemicaliënbestendig en hard oppervlak, zoals u van UV-coatings zou verwachten – en dit alles met maximale proceszekerheid.

Perfect mat

Het ontwikkelingsteam van ADLER werkt al enkele jaren aan deze innovatieve coatingtechnologie. 'Dankzij deze ervaring kunnen we onze klanten niet alleen het beste advies garanderen, maar ook passende emissiearme UV-coatings aanbieden', aldus ontwikkelingsmanager Reinhard Berghofer-Guem. Het assortiment kleurloze en gepigmenteerde excimerlakken zal stap voor stap voor uiteenlopende soorten aanbrengings- en toepassingstechnieken worden uitgebreid. De nieuwe excimerinstallatie speelt een centrale rol in de toepassingstechniek van ADLER: nieuwe formuleringen kunnen hier uitgebreid getest worden onder praktische omstandigheden, en het systeem kan klanten ook ondersteunen bij de planning van hun eigen excimer. De laboratoriumfaciliteit beschikt over verschillende variabele stralingsbronnen die in willekeurige volgorde kunnen worden opgesteld. Op deze manier kunnen alle denkbare processen en instellingen realistisch worden gesimuleerd. 'Zo kunnen we onze klanten optimaal ondersteunen bij de planning van hun excimerinstallatie', verduidelijkt Reinhard Huber, hoofd van de ADLER-toepassingstechniek voor de meubelindustrie. De ideale processen kunnen onder laboratoriumomstandigheden worden bepaald en afgestemd op de geplande coatingstructuur om het best mogelijke totaalpakket te bereiken. Onze ervaren medewerkers zijn de ideale contactpersonen voor het optimaliseren van processen en het aanbieden van passende oplossingen!

Meer informatie over excimertechnologie vindt u hier!

© by adler-lacke.com