Perfect verfresultaat zelfs op moeilijke, houten ondergronden dankzij de nieuwe ADLER technologie

Aqua-Isoprimer CT PRO. Klinkt gecompliceerd. Maar dat is het niet. Integendeel: ADLER's nieuwe, isolerende, watergedragen primer maakt verven makkelijker, vooral op moeilijke ondergronden, en doet zijn wat ingewikkelde naam alle eer aan!
24 mei 2023

Aqua staat voor water - en werken met watergedragen coatings is bij schilders op dit moment helemaal in! Minder last van onaangename geurtjes, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid zijn sterke argumenten voor het gebruik van watergedragen verven en lakken. Watergedragen coatings bereikten tot nu toe soms hun grens, vooral als het om moeilijke ondergronden ging, zoals sterk vergeeld hout. Daarom heeft de toonaangevende Oostenrijkse verffabrikant ADLER een product ontwikkeld dat dit probleem oplost, en wel voor alle houtcoatings.

Alternatieve isolatietechnologie

De nieuwe Isoprimer is precies dat wat de naam zegt: een isolerende primer. Maar beter dan alle andere! Want het geheim zit hem in CT: de afkorting staat voor Cationic Technology. Deze alternatieve isolatiemethode maakt gebruik van geavanceerde chemische processen om zelfs hardnekkige vlekken te verwijderen: ‘De moeilijk te isoleren bestanddelen van hout (bijvoorbeeld afgebroken lignine of tannine), maar ook water-, roet- of nicotinevlekken zijn meestal anionisch of polair, d.w.z. negatief geladen. In het bindmiddel werden daarom kationische, d.w.z. positief geladen deeltjes gedaan. Tegengesteld geladen polen trekken elkaar aan, zoals bekend, en op deze manier wordt de verontreiniging aan het bindmiddel gebonden. Dit voorkomt dat ze in de toplaag dringen’, legt Markus Fessler uit, hoofd van de ontwikkelingsgroep voor venster- en bouwlakken voor handel & industrie van het ADLER-laboratorium.

Van professionals voor professionals

De toevoeging PRO in de productnaam staat voor professionals, omdat de nieuwe ontwikkeling vooral op hen is gericht: ‘Schilders staan vaak voor de uitdaging om oude houten ondergronden te renoveren. Met onze speciale primer bereiken ze nu snel en gemakkelijk het optimale resultaat’, benadrukt Jan Schwämmle, technisch vertegenwoordiger voor raam- en bouwlakken bij ADLER. Dit komt omdat de compleet vernieuwde primer niet alleen een uitstekende isolerende en afwerende werking bezit tegen in water oplosbare houtbestanddelen. Het product zorgt ook voor een uitstekende hechting, een snelle, volledige droging, een heel goede vloei, hoge elasticiteit en vulkracht. ‘De primer is al na zes uur overschilderbaar’, benadrukt Schwämmle. Men kan dus op slechts één werkdag een grond- en een tussenlaag aanbrengen, waardoor enorm veel tijd wordt bespaard. Daarbovenop komt nog eens dat de Aqua-Isoprimer CT PRO ook geschikt is als 2in1 coating (grond- en toplaag) voor oppervlakken binnenshuis die weinig worden belast. En niet alleen in wit, ook in andere speciale tinten is deze coating verkrijgbaar. Dit maakt het een ideale kandidaat voor houten plafonds, binnendeuren of houten wandbekleding. Dankzij dit eenvoudige gebruik zijn zelfs doe-het-zelvers die hetzelfde werk willen leveren als een professional, helemaal in hun nopjes met de Aqua-Isoprimer CT PRO.

Iso? Easy!

De grondlaag kan echter even goed overschilderd worden met alle watergedragen aflakken van ADLER, zoals Aqua-Nova PRO of ADLER Varicolor in verschillende kleuren. Het is echter belangrijk om bij het overschilderen het liefst compleet nieuwe kwasten of spuitmateriaal te gebruiken, of ten minste materiaal dat heel goed is gereinigd. Ja, dat leest u goed: de isolerende primer kan zowel met een kwast en roller als met de rationele spuitmethode worden aangebracht. Of het nu gaat om paardenhindernissen buiten of een oude deur binnen, Schwämmle zelf heeft de nieuwe Aqua-Isoprimer CT PRO uitvoerig getest en is er zeker van dat binnenkort alle kwaliteitsbewuste schilders deze naam zullen kennen!

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 720 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com