Polycolor 2K SQ van ADLER: de hoogwaardige coating voor gekleurde kunststof vensters.

Vensterfabrikanten kunnen tevreden zijn: eindelijk kunnen zij hun klanten ook voor gekleurde kunststof vensters een hoogwaardige coating aanbieden. ADLER, de toonaangevende Oostenrijkse fabrikant van lakken, verven en venstercoatings, lanceert zijn eigen systeem voor het lakken van kunststof vensters. Er gaat immers niets boven een gelakt oppervlak! 'De nieuwe Polycolor 2K SQ voor het afwerken van PVC vensters overtuigt door zijn hoge hardheid en krasbestendigheid en garandeert een zeer lange levensduur. In tegenstelling tot folies of gekleurde kunststoffen verkleurt het oppervlak niet. En het venster kan ook bijzonder eenvoudig en grondig worden gereinigd', aldus ADLER-ontwikkelingshoofd Rainer Troppmair, die de voordelen van het innovatieve systeem benadrukt.
24 jun. 2019

U vraagt ...

Gerenommeerde vensterfabrikanten hebben herhaaldelijk aan ADLER kenbaar gemaakt dat ze ook PVC-vensters of voordeuren een hoogwaardig gelakt oppervlak zouden geven. Gekleurde vensters en voordeuren worden steeds populairder in de moderne architectuur – en naast hoogwaardige gelakte houten vensters bieden de meeste fabrikanten ook het goedkopere kunststof alternatief aan. Maar op het gebied van oppervlaktekwaliteit moesten ze tot nu toe offers brengen. Doorgelakte kunststoffen vervagen of vergelen bij blootstelling aan zonlicht. De folievariant daarentegen is alleen interessant voor grote hoeveelheden. Veel klanten vinden de witte balk die meestal achterblijft in het midden van het venster storend. Bovendien levert het reinigen van de gelamineerde vensters vaak teleurstellende resultaten op. 'Vuil is moeilijk te verwijderen', weet Troppmair. Dit is heel anders met een gelakt oppervlak. Veel fabrikanten vroegen zich af waarom ze niet gewoon naar het verfspuitpistool zouden grijpen of het venster door het spuitsysteem zouden laten lopen.

… wij draaien

Bij ADLER is de klant koning. De Tiroolse lakproducent heeft er dan ook niet lang over gedaan om een oplossing te realiseren en heeft al zijn kennis verwerkt in een innovatief nieuw coatingsysteem: Polycolor 2K SQ is een twee-componenten-laksysteem op waterbasis voor de hoogste mechanische en chemische weerstand. Het product wordt aangevuld met een bijzonder hoogtepunt: de speciaal ontwikkelde activator Polyactive SB die de kunststof ondergrond optimaal op de coating voorbereidt. De reinigende en ontvettende substantie is dankzij zijn antistatische werking de ideale hechtpromotor. De gekleurde Polycolor-toplaag beschikt dus over een zeer goede hechting!

Onvoorstelbare mogelijkheden

De toepassing is zeer eenvoudig voor de verwerkers, maar opent compleet nieuwe ontwerpmogelijkheden. Zo kan elke kleurwens, RAL of NCS, worden vervuld. Door de toevoeging van verschillende pasta's zijn zelfs gestructureerde oppervlakken mogelijk. Bovendien kan de lak worden uitgerust met een speciale anti-heat-functie die de oppervlaktetemperatuur bij direct zonlicht aanzienlijk verlaagt en zo de bij kunststof vensters gevreesde vervorming voorkomt. En last but not least, zelfs gecoëxtrudeerde pakkingen kunnen na een hechtingsproef meteen worden gelakt!

SKF-certificaat

De uitstekende kwaliteit van het Polycolor-systeem is onlangs niet alleen zwart, maar ook bontgekleurd op wit bevestigd. Het gerenommeerde kunststofcentrum SKZ heeft de coating getest en gecertificeerd op het gebied van weersbestendigheid, kleurstabiliteit en opwarming. Vensterfabrikanten kunnen voor de coating voor honderd procent op ADLER vertrouwen – of het nu gaat om hout of kunststof!

© by adler-lacke.com