Premium-oppervlak voor kunststof elementen met Polycolor Top 2K van ADLER

Niet alleen hout heeft baat bij een gelakt oppervlak. Ook kunststof elementen kunnen worden geüpgraded met een coating: met een hoogwaardige optiek en haptiek, verhoogde weerstand, talrijke kleuren en kleurstabiliteit. Garant hiervoor staat de watergedragen 2-componenten coating Polycolor Top 2K van ADLER.
8 apr. 2024

ADLER biedt zijn klanten niet alleen een breed assortiment coatings voor hout en materialen op houtbasis, maar ook voor tal van andere soorten ondergrond. Het lakken van kunststof stelt bijzonder hoge eisen, bijvoorbeeld op het gebied van hechting. Polycolor Top 2K van ADLER vervult deze eisen voor de volle 100%: de watergedragen coating werd oorspronkelijk ontwikkeld voor vensters, maar inmiddels heeft hij zich bewezen in vele andere toepassingsgebieden. De lakken overtuigen door de vele inzetmogelijkheden, hoge kwaliteit van het oppervlak, betrouwbare verwerking en uitstekende milieueigenschappen: de watergedragen 2-componenten coating heeft een extreem laag VOS-gehalte, bevat geen stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid en heeft een Cradle to Cradle-keurmerk.

Geschikt voor (bijna) iedere ondergond

Met uitzondering van PE en PP is Polycolor Top 2K geschikt voor alle soorten kunststof – inclusief folies en kunststof versterkt met glasvezels: "We hebben voor iedere gangbare wens een geschikte coatingopbouw, inclusief de juiste reinigingsmiddelen, activatoren, grondlakken en primers, die een betrouwbare hechting garandeert", zegt Dr. Simon Leimgruber, die samen met zijn team in het ADLER laboratorium de innovatieve coating ontwikkelde. Met slechts één laag zorgt Polycolor Top 2K voor een extreem duurzame finish van het oppervlak, waarvan de kwaliteit is bevestigd door het gerenommeerde Duitse kunststofcentrum SKZ: de watergedragen 2-componentenlak heeft een uitstekende permanente elasticiteit en verbetert de weerstand van kunststof tegen reinigingsmiddelen, olie en vetten. De lak garandeert hardheid en krasvastheid tegen mechanische belastingen, waardoor de levensduur van kunststof onderdelen aanzienlijk wordt verlengd. Polycolor Top 2K is daarom ideaal voor het coaten van talrijke onderdelen en elementen: deurkozijnen en drempels, profielen en lambrisering, lampen, rookmelders en kabelgoten. Dankzij zijn weersbestendigheid is de lak ook geschikt voor buitenruimten, bijvoorbeeld voor tuinmeubelen, schuurtjes, speeltoestellen voor kinderen of zelfs elementen van gevels.

Hoge functionaliteit bij elke kleur

De Polycolor Top 2K coating voor kunststof biedt bijna onbeperkte mogelijkheden op het gebied van oppervlakdesign: de lak is beschikbaar in alle RAL- en NCS-kleuren en garandeert een hoge kleurstabiliteit. De coating komt vooral goed tot zijn recht in de witte versie. Terwijl ongecoate kunststof in het zonlicht vergeelt, behoudt Polycolor Top 2K een permanent stralend witte kleur. Met de coating kan het oppervlak beter worden gereinigd en is beter bestand tegen verontreiniging. Met verschillende structuurpasta's kunnen extra effecten worden gecreëerd. Een anti-heat-additief beschermt tegen beschadiging en vervorming. Polycolor Top 2K garandeert dus een duurzaam oppervlak van hoge kwaliteit – op elke ondergrond, voor elke toepassing en in elke kleur!

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 720 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag in handen van de derde generatie onder leiding van Andrea Berghofer. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. ADLER heeft verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije; de ADLER-Werk Lackfabrik in Schwaz/Tirol (A) is de enige productielocatie. ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 % klimaatneutraal sinds 2018. ADLER heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt door een groot aantal maatregelen. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

© by adler-lacke.com