Ⓒ ADLER | © ADLER
Ramen & Deuren

Polycolor 2K SQ – Kunststof vensters in een handomdraai lakken

Witte kunststof vensters zijn niet langer de standaard. Vensters zijn designelementen die een bijzonder visueel hoogtepunt in de gevel vormen, maar tegelijkertijd ook het interieur een indrukwekkend karakter verlenen. Een kleurrijk design kan tal van mooie effecten creëren – dankzij de nieuwe lak voor PVC vensters van ADLER is het voortaan mogelijk!

Het perfecte oppervlak

De Polycolor 2K SQ-afwerking van ADLER overtuigt niet alleen door zijn veelzijdige designmogelijkheden, maar ook door zijn vele innovatieve eigenschappen. De Polycolor-coating beschermt het oppervlak bijzonder goed tegen weersinvloeden zoals UV-straling, sneeuw en regen. Daarnaast wordt het product gekenmerkt door zeer goede natte hechtingseigenschappen en een zeer goede kras- en chemische bestendigheid. Zo zijn alle voorwaarden vervuld om de klant een duurzaam functioneel en optisch aantrekkelijk vensteroppervlak te bieden. De afwerking maakt het venster ook bijzonder vuilafstotend.

Vensters in een handomdraai lakken

Het was nog nooit zo gemakkelijk om kunststof vensters te lakken. Bij eenlaags lakken worden de afdichtingen, het sponningoppervlak en zelfs de lasnaden gewoon meegelakt, waardoor tijdrovende nabewerkingen volledig achterwege kunnen blijven. Bij de ontwikkeling werd bijzondere nadruk gelegd op het verwerkingsgemak: de hoge stabiliteit, de uitstekende dekkracht en de afwezigheid van krimp aan de randen laten niets te wensen over voor de schilder.

Witte vensters kopen – voldoen aan elke wens van uw klanten

ADLER's uitgebreide productassortiment ondersteunt een onbeperkte verscheidenheid aan kleuren, alle RAL- en NCS-kleuren kunnen op elkaar worden afgestemd met het ADLER│Mix kleurenmengsysteem. Door toevoeging van verschillende stuctuur- en metaalpasta's kunnen ook speciale effecten en structuren worden bereikt - zodat vensterfabrikanten individueel op elke klantwens kunnen reageren.

Stappen

 1. © ADLER

  Stap 1: Venster voorbereiden

  Verwijder alle niet-hechtende materialen zoals folies, etiketten en dergelijke van het venster. Reinig het PVC-venster met ADLER Polyactive SB. Zorg voor een bijzonder grondige reiniging: de ondergrond moet droog, schoon en hechtend zijn. Bovendien moet het PVC-oppervlak vrij worden gehouden van stof en van scheidende substanties zoals vetten, wassen, siliconen, enz. Controleer de ondergrond op geschiktheid voor lakken! Laat de reinigingsoplossing minstens 10 minuten uit het venster verdampen en lak altijd binnen de volgende 50 minuten met Polycolor 2K SQ!

 2. © ADLER

  Stap 2: Mengen

  Meng de Polycolor 2K SQ-lak met de juiste verharder in een mengverhouding van 100:5 (Opmerking: afwijkingen leiden tot folie- en hechtingsproblemen)!
  Opmerking: De verharder moet al roerend in de lakcomponent worden ingewerkt. Wacht nog tien minuten.

  Let op: De verwerkingstijd is 2 uur (een verhoogde verf- of omgevingstemperatuur leidt tot een kortere verwerkingstijd).

 3. © ADLER

  Stap 3: Aflakken

  Vul vervolgens uw AirMix-apparaat met het gemengde 2-componenten-lakmateriaal. In dit toepassingsvoorbeeld werd de volgende sproeikop gebruikt: boring 0,011 inch, sproeihoek 30°. Lak het venster in de gewenste kleur (hier is RAL7036 platinagrijs aangebracht). Door de optimale dekkracht van de Polycolor 2K SQ-afwerking hoeft het venster slechts één keer gelakt te worden met een natte laagdikte van 150 µm.

 4. © ADLER

  Stap 4: Drogen

  Laat het venster ca. 12 uur drogen bij kamertemperatuur; de droogtijd is afhankelijk van de ondergrond, laagdikte, omgevingstemperatuur, luchtuitwisseling en relatieve luchtvochtigheid. Na een uitdamptijd van ca. 10-15 minuten drogen we de vensters in een halogeendroger. De droogtijd is ca. 1 - 2 uur – de hardheid wordt echter pas na enkele dagen bereikt, omdat er nog altijd verknopingsreacties plaatsvinden.
  Opmerking: In principe is de droogtijd afhankelijk van verschillende parameters en de opgegeven waarden zijn bij benadering. De droogtijd is afhankelijk van ondergrond, laagdikte, temperatuur, ventilatie en relatieve luchtvochtigheid. Bij lage temperaturen en/of een hoge luchtvochtigheid kan de droogtijd langer zijn.

  Meer gedetailleerde verwerkingsinformatie vindt u in het technische gegevensblad!

© by adler-lacke.com