Hout olie

Ruwe elegantie met echt beton

We willen allemaal graag dat beetje extra geven aan onze woning – niet verwonderlijk dus dat er steeds meer vraag is naar unieke, stijlvolle oppervlakken voor de woonomgeving. De nieuwe ADLER Bluefin Pure-Concrete zorgt alvast voor een woweffect. De verspuitbare betoncoating met zijn kenmerkende gietgallen (gaatjes) straalt een ruwe elegantie uit en voegt buitengewone accenten toe aan de woning. ADLER-expert Matthias Abendstein laat stap voor stap zien hoe u een oppervlak eenvoudig transformeert tot beton:

Stappen

 1. STAP 1: DE VOORBEREIDING

  Een aanbevolen ondergrond voor het betoneffect zijn ruwe mdf-platen. Vóór het aanbrengen van de grondverf worden de oppervlakken geschuurd met een korrel van 150. Eerst wordt de Bluefin Pure-Concrete aangebracht (35 gewichtsdelen), die is afgestemd op een van onze zes standaard kleuren. Vermeng de Aquafix Concrete Natur (100 gewichtsdelen) goed, met een oplosmiddel of korfmenger, voor een perfect mengsel zonder klonters.

 2. STAP 2: GRONDLAAG AANBRENGEN

  Breng het Aquafix Concrete-mengsel op het oppervlak aan met een drukbekerpistool (spuitmond 2,2 mm) of met een luchtgedreven membraanpomp met lage pulsatie. Optimale gebruikshoeveelheid: 400 - 500 g/m2. Laat het oppervlak 4 à 5 uur drogen bij 20 graden Celsius.

 3. STAP 3: SCHUREN

  Vervolgens schuurt u het oppervlak kort op met een korrel van 100 tot 120. Blaas het schuurstof voorzichtig weg.

 4. STAP 4: TWEEDE LAAG

  Breng het Aquafix Concrete-mengsel voor de tweede keer aan met een laagdikte van ca. 700 - 800 g/m2.

 5. STAP 5: FOLIE PLAATSEN

  Onmiddellijk na het aanbrengen van het mengsel wordt op het natte oppervlak een PE-folie geplaatst en aangedrukt met een troffel. Door de insluiting van lucht onder de folie ontstaan de voor beton kenmerkende 'gietgallen'. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kiest u voor een glad of meer golvend betoneffect. Over het algemeen genomen geldt dat hoe beter de lucht die is ingesloten onder de folie wordt uitgestreken en verwijderd, hoe gladder het effect zal zijn.

 6. STAP 6: FOLIE VERWIJDEREN

  Verwijder de volgende dag voorzichtig de folie en blaas het oppervlak opnieuw droog met perslucht. Laat het werkstuk 4 à 5 uur luchten

 7. STAP 7: VERZEGELEN + AFLAKKEN

  Het oppervlak met het nieuw gecreëerde betoneffect kan nu met een toplaag worden afgewerkt. Verzegel het oppervlak eerst met de Bluefin Primer-Concrete + 10 % Aqua-PUR-Härter (100 - 120 g/m2), die voorkomt dat het cement verkrijt bij waterbelasting. Laat uw werk nog eens 3 uur drogen en werk het ten slotte af met laag Aqua-Top Antiscratch met glanslaag G5 in een laagdikte van 80 g/m2 + 10 % Aqua-PUR-Härter.

© by adler-lacke.com