Ⓒ JOHANNES PLATTNER FOTOGRAFIE, A-6020 INNSBRUCK
Meubilair & Interieurinrichting

ADLER non-ferrometaalcoatings

Een elegante glans of een stoere patinalook: de ADLER-coatings met echte metalen uit koper, messing, brons of tin hebben voor elke smaak het juiste metaal.

 

Niet alleen hard ijzer, maar ook edele en warme non-ferrometalen vinden hun weg naar de woonruimte. De ADLER-coatings met echte metalen uit koper, messing, brons of tin hebben voor elke smaak het juiste metaal. Wie opvallende accenten wil zetten, kiest voor de spuitfles: met het speciaal ontwikkelde oxidatiemiddel ADLER Aquafix Blue Patina kunnen ook non-ferrometalen een stoere vintagelook krijgen. ADLER-expert Walter Streiter laat met messing als voorbeeld zien hoe dit werkt:

 

Stappen

 1. STAP 1: VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND

  De ideale basis voor de ADLER-coating met echte metalen is de PUR-Ecofil Weiß. Na het spuiten van één laag wordt het gegronde, droge oppervlak vlak voor het lakken geschuurd met een korrel van 240.

 2. STAP 2: MESSINGLAK MENGEN

  Het juiste mengsel doet de truc. De te mengen ingrediënten voor de ADLER-messinglak zijn 400 g Aqua-Pure-Metal, 5 % Aqua-PUR-Härter en 1000 g Aquafix Messing. Het is vooral belangrijk om grondig en klontervrij te mengen – bij voorkeur mechanisch met een korfmenger. U bereikt het beste resultaat door één volle laag aan te brengen met het drukbekerpistool (ongeveer 500 - 700 g per vierkante meter).

 3. STAP 3: COATING MET ECHT MESSING: SCHUREN & AFLAKKEN

  Na een droogtijd van minstens vijf uur of – nog beter – na een nacht drogen, kunt u beginnen met het schuren: voor een sterk metaaleffect en een authentieke glans moet u met een toenemende korrelgrootte schuren. Hoe grover de laatste korrel, hoe sterker het metaaleffect. De volgorde die wordt aanbevolen door expert Walter Streiter is: 180 – 240 – 360 – 600 – 1000 – 1500 en 3000. Na het schuren wordt het stof voorzichtig verwijderd met de ADLER Spezial-Verdünnung. Voor de toplaag wordt ADLER Tiropur NG of Pigmotop met glansgraad G70 gebruikt.

 4. STAP 4: HET PATINA-EFFECT, AFLAKKEN

  Ook wie een voorkeur heeft voor ruwe non-ferrometalen, vindt bij ADLER het juiste oxidatiemiddel: Aquafix Blue-Patina. Ook hier geldt een droogtijd van minstens vijf uur of bij voorkeur van een nacht en wordt in meerdere stappen geschuurd, maar alleen met een korrel van 220, 400 tot 600. Vóór het oxidatiemiddel wordt aangebracht, neemt de expert eerst een veiligheidsbril en zuurbestendige handschoenen en pas daarna de spuitfles. Naar eigen voorkeur wordt het product ongelijkmatig, in grote of in kleine vlakken aangebracht. De te gebruiken hoeveelheid is afhankelijk van het gewenste effect. Na een nacht drogen kan ook het gepatineerde oppervlak worden afgelakt. Walter Streiter brengt drie lagen aan van de PUR-Antiscratch met glansgraad G10.

  Uw elegante of stoere oppervlak is klaar ... genieten maar! Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de ADLER-coating met echte metalen nóg meer mogelijkheden in petto: breng de metaallak aan met een roller of spatel om nog vele andere fascinerende effecten te ontdekken.

© by adler-lacke.com