Beter met watergedragen lakken

Innovatieve meubelmakers nemen hun verantwoordelijkheid als het gaat om milieu en maatschappij en treffen nu al de juiste maatregelen ten bate van milieu en duurzaamheid.

WAAROM WATERGEDRAGEN LAKKEN?

De kwaliteit van watergedragen lakken is geenszins minder dan die van oplosmiddelgedragen lakken. Dit geldt zowel voor de glans als voor de mechanische en chemische bestendigheid en dus de geschiktheid van de oppervlakken in het gebruik.

✓ duurzaam schilderen
✓ belangrijke bijdrage aan klimaatbescherming
✓ zuinig omspringen met grondstoffen en materialen
✓ positieve bijdrage aan gezondheidsbescherming
✓ vereenvoudigde opslag

Overstappen is eenvoudig!

Uw ADLER vertegenwoordiger begeleidt u graag bij de overstap naar een meer duurzame en milieuvriendelijke verfmethode. Overtuig uzelf van de kwaliteit van watergedragen lakken en profiteer van de financiële voordelen van deze overstap.  

>> Maak nu een afspraak en grijp je winst <<

Verven op waterbasis van ADLER

Met een extreem laag VOC-gehalte zijn ADLER verven op waterbasis bijzonder emissiearm en milieuvriendelijk. En dat is nog niet alles - ook de beste verwerkingstijden en de hoogste kwaliteit spreken in het voordeel van de overschakeling op watergedragen verven.

Watergedragen lakken hebben de toekomst

De afgelopen jaren is de vraag naar watergedragen lakken continu gestegen, niet in de laatste plaats door strengere eisen van overheden. Vooral de Europese Unie profileert zich steeds meer als voorstander van de productie en verwerking van watergedragen lakken als reactie op vraagstukken rond milieu en gezondheid. Vergeleken met oplosmiddelgedragen lakken hebben watergedragen lakken een aanzienlijk lager aandeel vluchtige organische stoffen (volatile organic compounds = VOC). Dit heeft niet alleen een positief effect op het ecologische evenwicht en de gezondheid van de mensen, maar maakt watergedragen lakken ook veiliger in termen van brandbeveiliging.

Met watergedragen lakken van ADLER voldoet u aan de wettelijke vereisten en bent u beter voorbereid op nieuwe markteisen:

Richtlijn 2004/42/EG
(Decopaint-richtlijn)

beperkt het gebruik van oplosmiddelgedragen lakken op bouwelementen zoals traptreden, vensters en lambriseringen.

VOS-verordening voor productiebedrijven (VAV) in Oostenrijk, BGBI II 301/2002

beperkt de uitstoot bij het gebruik van organische oplosmiddelen in productiebedrijven (VOS-verordening voor productiebedrijven - VAV)

31e Federale verordening inzake emissiebescherming (BimSchV) in Duitsland, BGBI I 2001, 2180

reguleert de uitstoot van vluchtige organische stoffen en stelt beperking aan oplosmiddelhoudende coatings

Voor iedere toepassing is er een geschikte watergedragen lak!

De hoge kwaliteit van ADLER-producten komt tot uiting in hun verwerkbaarheid, bestendigheid, hoe het resultaat eruit ziet en hoe het aanvoelt. Door de voortdurende verdere ontwikkeling van grondstoffen hebben sommige watergedragen meubellakken van ADLER zelfs speciale extra eigenschappen: bescherming tegen vingerafdrukken, een aangenaam zacht aanvoelend oppervlak, een zelfregenererend vermogen of efficiëntere verwerkingsmethode.

Pigmentlakken

Met de kleurrijke Aqua-houtlakken beschikt u over talrijke kleurmogelijkheden

Blanke lakken

Geef uw oppervlakken extra uitstraling met transparante watergedragen lakken

Beitsen

Maak kennis met een breed assortiment hoogwaardige, watergedragen beitsen van ADLER

© by adler-lacke.com