© Boffi
Meubel

Elegant design in duurzame kwaliteit

In 1934 opende Johann Berghofer een verfwinkel in Schwaz, waaruit in de loop der jaren de verffabrikant ADLER is ontstaan. In hetzelfde jaar richtte Piero Boffi, 400 kilometer verder naar het zuiden, nabij Milaan, een ambachtelijke keukenzaak op. Tegenwoordig, 75 jaar later, heeft ADLER zich ontwikkeld tot het topmerk voor milieuvriendelijke, watergedragen lakken. En Boffi tot een van de topadressen voor designkeukens. Het was derhalve slechts een kwestie van tijd voordat Boffi en ADLER, twee 'geestverwanten', elkaar zouden vinden: al ongeveer 10 jaar worden de keukens en meubels van Boffi afgewerkt met de coatings van ADLER.

© Boffi
© Boffi
© Boffi
© Boffi

Hoogtepunt op keukengebied

Het flexibele keukensysteem Xila is een van de hoogtepunten in het assortiment van Boffi. Het paradepaardje is in 1972 ontworpen door Luigi Massoni en sindsdien voortdurend verder ontwikkeld door Boffi. Het nieuwste model, dat in 2021 tijdens de Milaan Design Week werd gepresenteerd, overtuigt door het geraffineerde en eenvoudige design en de verfijnde materialen: natuurlijk hout in een harmonieuze relatie met metaal of het innovatieve minerale composiet MDi van Inalco. Bluefin Terra-Diamond van ADLER zorgt voor een verfijnd oppervlak en betrouwbare bescherming van de houten elementen van gerookt, gebeitst eikenhout. Bluefin Terra-Diamond is een hoogwaardige, resistente en vooral duurzame meubellak met een extreem laag VOS-gehalte van minder dan 6%.

Perfect oppervlak

De uitstekende ecobalans van Bluefin Terra-Diamond is een reden waarom Boffi voor deze coating heeft gekozen, maar zeker niet de enige: "Het oppervlak is als het ware het visitekaartje van elke keuken en bepaalt de eerste indruk van de klant. Daarom besteden we erg veel aandacht aan een perfecte oppervlaktekwaliteit. Bluefin Terra-Diamond volgt prachtig de nerf van het hout, voelt zacht aan en is visueel zeer aantrekkelijk”, vertelt Roberto Gavazzi. De in kleur gelakte delen van de keuken doen hier in geen enkel opzicht voor onder. Daarvoor werkt Boffi met een speciaal product, dat ADLER heeft ontwikkeld op basis van de efficiënte alles-in-één-coating Bluefin Pigmores 4in1: naast het 'zachte' gevoel en de hoge resistentie waardeert Gavazzi ook het brede scala aan kleuren. Beide meubellakken worden bij Boffi verwerkt in een uitgebalanceerde mix van geautomatiseerde processen en handwerk: "Een groot deel van onze productie wordt gecoat in spuitautomaten, hoewel we ook met de hand lakken voor op maat gemaakte producten en grote producten", zegt Gavazzi.

Duurzaam partnerschap

Eersteklas kwaliteit met een duurzame ambitie is het credo van Boffi. Daarvoor heeft Boffi bij ADLER de perfecte producten tot zijn beschikking. Roberto Gavazzi legt uit: "Van het persoonlijke advies van ADLER-medewerker Andrea Arnaldi en de nauwkeurige technische service, via de hoge kwaliteit van de producten tot de oprechte toewijding aan duurzaamheid: in ADLER hebben we een ideale partner gevonden voor onze oppervlakken".

© by adler-lacke.com