Bij de dompelmethode wordt het venster hangend aan een dwarsbalk getransporteerd en langs sproeierhouders met meerdere sproeiers geleid om het materiaal te vernevelen. Het overtollige materiaal komt samen op de vloer, wordt gefilterd en weer teruggevoerd. In de volgende stap komt het venster in de uitlekzone; er moet een zo hoog mogelijke luchtvochtigheid heersen en het materiaal moet de gelegenheid krijgen om in natte toestand af te druipen, daarna begint de droogfase.
De dompelmethode wordt meestal gebruikt voor het impregneren/in de grondverf zetten en het aanbrengen van een tussenlaag op houten vensters. 

Branche Toepassingsgebied Coatingsysteem

Vensterindustrie

Ideaal voor het industrieel coaten van:
vensters, huisdeuren, hekelementen, houten constructie-elementen, geschaafde elementen

Impregneringen*

* Impregneringen uit het ADLER-assortiment, bijv.:Aquawood PrimoAquawood Intermedio FlowQAquawood Intercare Flow , Lignovit PrimoPullex Imprägnier-Grund

 

Flutverfahren

Die Beschichtung im Flutverfahren ist besonders material- und zeitsparend und eignet sich für die industrielle Beschichtung von Fenstern, Haustüren, Zäunen, Holzbau- oder Stuhlteilen.

Voordelen van de flooding-applicatiemethode:

  • Grote tijdsbesparing in vergelijking met handmatig primen
  • Geen materieel verlies
  • Hoge efficiëntie bij het aanbrengen van verf
  • Bijzonder gelijkmatige coating
  • All-round coating

ADLER - lakken & impregneringen voor de dompelmethode

Een dompelsysteem moet altijd op het systeem worden afgestemd. Samen met onze industriële partners stemmen we het volledige aanbrengproces inclusief systeemconfiguratie af op uw wensen. Nu vrijblijvend een adviesgesprek plannen! Onze specialisten nemen direct contact met u op.

Onze partners

© by adler-lacke.com