Het is moeilijk om bij handmatig aanbrengen een gelijkmatige dikte van de natte laag te verkrijgen. Bij het met de hand spuiten van vensters kan het lakverbruik tussen de 15 % en 30 % hoger zijn dan bij gebruik van een lakrobot.

Een lakrobot zorgt voor een gelijkmatig aangebrachte lak en een constante snelheid. De constante afstand tussen de spuitpistolen en het product staat garant voor een optimaal lakverbruik en een gelijkmatige coating. Lakrobots kunnen worden gebruikt voor water- en oplosmiddelgedragen producten. Optimale instellingen van de robot verminderen het lakverbruik, minimaliseren uitvaltijden en optimaliseren de productie.

Lakken met een robot is ideaal voor royaal gedimensioneerde 3D-onderdelen zoals deuren of vensterkozijnen en helpt u om componenten voor het hout- of meubelproductieproces met een constant hoge oppervlaktekwaliteit te vervaardigen.

Branche Toepassingsgebied Coatingsysteem
Venster-, meubel-, deur- en houtbouwindustrie

Ideaal voor het industrieel coaten van:
huisdeuren, vensters, meubels, elementen uit gelijmd gelamineerd hout/glulam-constructies

Ook geschikt voor:
binnendeuren, biertafels, vlonders, doodskisten, gevels (panelen), hekken

Watergedragen lakken
1-componenten/2-componenten lakken
Oplosmiddelgedragen lakken

 

 

Voordelen van industrieel aanbrengen met een lakrobot

  • Flexibel en snel lakken dankzij maximale herhaalnauwkeurigheid
  • Automatische werkstukherkenning
  • Gelijkmatig aanbrengen van de lak door de robot vermindert het lakverbruik  
  • Consistente kwaliteit
  • Hoge beschikbaarheid

ADLER test de ideale processen voor u

ADLER denkt altijd aan de behoeften van de gebruikers, of het nu gaat om een klein timmerbedrijf of een grootbedrijf. Wij staan u bij met raad en daad bij het kiezen van het optimale product voor uw laksysteem. Met onze uitgebreide knowhow op het gebied van proces- en systeemplanning ondersteunen wij u graag bij het instellen van uw spuitrobot. Nu vrijblijvend een adviesgesprek plannen! Demonstraties in onze aanbrengtechniek mogelijk!

Onze partners

ADLER Cobot-Lackierung

ADLER Cobot-Lackierung

© by adler-lacke.com