Ⓒ heieck.net
Interieur

De bronzen blikvanger zorgt voor een schitterende ontvangst.

Daarom hebben de architecten van 'hausgemacht GBR' bij de herinrichting van het notariskantoor in Rastatt, Duitsland, bijzonder veel belang gehecht aan het effect van de ontvangstruimte. "We wilden met ons ontwerp ernst uitstralen en toch een eigentijds en herkenbaar design creëren", vertelt Sonja Böhr van 'hausgemacht ARCHITEKTEN'. Het middelpunt van het concept is de ontvangstbalie. En die kun je niet missen!

EDELMETAAL

Het langwerpige ontvangstmeubilair bestaat uit twee met elkaar vervlochten kubussen. Zo ontstaan er verschillende hoogtes voor de verschillende functies van de balie. De strakke lijnen zorgen voor de gewenste betrouwbare indruk. Maar het is de harmonieuze combinatie van twee oppervlakken die de balie tot de blikvanger en het kenmerkende hart van het notariskantoor maakt: hoewel het hogere deel van het meubilair is gemaakt van elegant wit Corian, werd het tweede deel afgewerkt met een erg indrukwekkende laklaag. Deze helft van het meubilair schittert met een elegante, metallic bronsglans.

BRONZEN OPPERVLAKKEN

De balie werd ontworpen door schrijnwerkerij Löw Breidenbach uit het nabijgelegen Elchesheim-Illingen. Zij zijn gespecialiseerd in de vervaardiging van uitzonderlijke meubelen. Het jonge team rond Benjamin Löw en Thorsten Breidenbach maakte naam op het gebied van hoogwaardige meubelinrichting en uitdagende beursstandbouw. Gebogen, gedraaid, met ronde of scherpe hoeken – er is haast geen enkele vorm die de creatieve meubelmakers niet kunnen maken.

Daarom waren ze ook de juiste contacten voor hausgemacht ARCHITEKTEN. "Oorspronkelijk moest het oppervlaktedesign apart worden aangeboden, maar dankzij de uitstekende ondersteuning van onze ADLER-vertegenwoordiger Michael Schneider konden we het project uit één hand aanbieden", aldus Löw. De bronzen oppervlakken kwamen als geroepen voor Michael Schneider – ADLER had immers kort ervoor zijn nieuwe reeks metallic lakken op de markt gebracht. De mdf-platen voor de balie werden gegrond met ADLER PUR-Ecofill Weiß en afgewerkt met ADLER Aqua-Pure-Metal en Aquafix Bronze. "Doordat we de lak met een roller aanbrachten, hebben we een heel speciale oppervlaktestructuur verkregen", vertelt Löw. "De hele balie en daarmee ook de ontvangstruimte krijgt dankzij de lak een unieke identiteit", voegt Böhr enthousiast toe. Ter bescherming tegen dagelijkse belasting werd de bronzen balie afgewerkt met een laklaag ADLER Tiropur NG (glansgraad G70).

VITRINEKAST

Het team van Löw-Breidenbach, waar overigens ook de zoon van Michael Schneider bij hoort, is zo enthousiast over de metaaleffecten van ADLER dat ze de bronscoating ook gebruikten in het design van hun eigen showroom. "Het plan voor de showroom is eigenlijk alleen maar ontstaan uit noodzaak, toen een verslaggever langskwam en wij iets wilden kunnen tonen", glimlacht Löw. Deze wens ging in vervulling met een tafel die wel uit de grond lijkt te komen, geplaatst voor een indrukwekkende kast met bosmotief en metallic kader.

Eén voet in de ruimte en het is liefde op het eerste gezicht!

© by adler-lacke.com