© Holzmanufaktur und Vitrinenbau Auer GmbH
Interieur

De harmonie van het onverwachte

Eksters verzamelen de mooiste schatten. Deze vogel werd dan ook het symbool van het herontworpen restaurant 'Le Collectionneur' in Parijs. Zo verzamelen de gasten onvergetelijke momenten in een buitengewone sfeer. Het ontwerp van dit gezellige nestje werd door de Franse planners aan een Tiroolse houtspecialist toegewezen.

© Holzmanufaktur und Vitrinenbau Auer GmbH
© Holzmanufaktur und Vitrinenbau Auer GmbH
© Holzmanufaktur und Vitrinenbau Auer GmbH
© Holzmanufaktur und Vitrinenbau Auer GmbH
© Holzmanufaktur und Vitrinenbau Auer GmbH
© Holzmanufaktur und Vitrinenbau Auer GmbH
© Holzmanufaktur und Vitrinenbau Auer GmbH
© Holzmanufaktur und Vitrinenbau Auer GmbH

Heinrich Auer moest het stellen met slechts enkele schetsen uit de vrije hand. Een ontwerp. Een eerste idee. Het Tiroolse timmerbedrijf ging de uitdaging aan om deze inspiratie tot een praktische realiteit voor het Parijse restaurant uit te werken. Houtfabrikant Auer uit Innsbruck (Tirol) staat immers niet voor niets bekend als expert in buitengewone projecten en heeft door zijn samenwerking met bekende architecten en ontwerpers internationaal naam gemaakt. 'Samen met de ontwerper en de opdrachtgever hebben we ons in een volgende fase over de productiemogelijkheden en de verschillende varianten gebogen en een haalbaar en betaalbaar ontwerp uitgewerkt', aldus Auer. 'Dit werkt duidelijk beter dan het op papier zetten van ideeën, die dan alleen tegen vermijdbare extra kosten kunnen worden uitgevoerd', vertelt hij overtuigd. Het resultaat van het ontwerpproces spreekt voor zich: de gebogen, gegolfde, multidimensionale plafond- en wandelementen creëren een unieke sfeer, voor een verrassende en zeer harmonieuze ervaring tijdens een luxedineetje.

Ruimtelijke sculptuur

Een lichte gloed, een metallic glans – de eetkamer wordt gedomineerd door kleuren die ook een ekster zouden aantrekken. De organische vormen ademen de geest van art deco en spelen vakkundig met verschillende materialen, structuren en plantenelementen. Het stijlvolle interieur is ontworpen door Edouard Cohen en Alexandre Danan, een wereldberoemd expert in exclusieve hotelinrichting. Op basis van haar ideeën werkte Auer de details van het buitengewone eetimperium uit. Het restaurant wordt gedomineerd door de sculpturaal ogende, gigantische plafond- en wandbekleding uit massieve Europese gewone esdoorn, die de ruimte met het terras en de binnenplaats verbindt. De elementen zijn in een 5D-proces gefreesd en op de met Europese zilveresdoorn gefineerde bodemplaat aangebracht. 'We hebben de verstevigingselementen behandeld met ADLER Bleichaktivator om een gelijkaardige, maar toch iets andere kleur te verkrijgen', licht Auer toe. Dit subtiele kleurverschil benadrukt bewust het massieve houtkarakter – ook in vergelijking met de indrukwekkend gebogen plafond, waarvan de brandvertragende gelamineerde multiplexplaten ook met Europese zilveresdoorn werden gefineerd. Het Auer-team schilderde alle oppervlakken met ADLER Legnopur G30. Ingebouwde lichtbanden hullen de wanden in een goudkleurige gloed, elementen in messing, marmer en albast vullen het smaakvolle meubilair aan, handgesmeed bestek glinstert op de tafels – zo lijkt het restaurant Le Collectionneur wel een echte schatkist waarin de gasten onvergetelijke ervaringen kunnen verzamelen.

www.auer-hm.at

© by adler-lacke.com